Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Újra átélhetjük Richard Bona koncertjét

2018. január 11. 4:30
Szerdán mutatják be a tavalyi VeszprémFest-filmet a Hangvillában, előzetes regisztrációt követően a vetítés ingyenes.

Negyedik alkalommal rendeznek koncertfilm-vetítést a VeszprémFest szervezői: az idei filmet január 17-én, szerdán 18 órától láthatják az érdeklődők.

A megszokott formátumhoz képest változás, hogy ezúttal nagyobb hangsúlyt kap a fesztivál egyik fellépője: Richard Bona koncertjéről ugyanis egy ötvenöt perces önálló film készült. Az ötlettel a zenész kereste meg a szervezőket, visszatérő fellépőként ugyanis jól ismerte a stáb munkásságát. A koncertfilmet – aminek több hónapig tartó utómunkálatait Veszprém mellett részben New Yorkban végezték – nyolc kamerával 48 hangsávon rögzítették. A videóból két verzió készül: egy a VeszprémFest részére, amit szerdán láthatunk majd, és egy nemzetközi változat, amiben kevésbé hangsúlyosan jelenik meg városunk, és amit Bona használ majd – ismertette a részleteket kérdésünkre Mészáros Zoltán fesztiváligazgató és Bárány László rendező.

Természetesen a vetítésen a többi koncertből is láthatunk majd részleteket: újraélhetjük Heather Small és az NPG veszprémi előadásának legemlékezetesebb pillanatait, és a koncertjén kamerastoppot elrendelő Tom Jones is feltűnik majd a filmben. A vetítés házigazdája Mészáros Zoltán lesz, aki sztorikkal és háttérinfókkal gazdagítja majd a filmélményt a helyszínen.

A fesztiváligazgató arról is nyilatkozott, hogy egyre határozottabban körvonalazódik az idei program: komoly fejlesztéseket terveznek a nagyszínpadnál a História-kertben, ahol 3500 ember befogadására is alkalmassá teszik a nézőteret, és Mészáros Zoltán ígérete szerint „nagy sztárokat visznek oda”.

A szerdai filmvetítés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken keresztül intézhető: https://goo.gl/forms/FqDuF9pNwRBnhGtF3

Aki lemaradna a rendezvényről, az se essen kétségbe: a film várhatóan több televíziós csatornán, köztük a Veszprém TV-ben is látható lesz a közeljövőben.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.