Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

eNet-Telekom: a síszezonban megnő a külföldi adatforgalom

2018. január 13. 11:34 // Forrás: mti
A téli síszezon tovább növeli a külföldi mobilinternet-használatot, és nőhet azoknak az aránya is, akik új belépők a mobilnetjüket az EU-ban külföldön is használók között - áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb, MTI-nek küldött reprezentatív kutatásában.
  • Az eNET online kutatása szerint a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka hallott róla, hogy tavaly június 15-e óta roamingdíjak nélkül, a belföldi feltételekkel azonos módon telefonálhat, küldhet SMS-t és használhatja az adatkeretét az unión belül külföldön is.
  • A roamingdíjak eltörlése óta közel 2,5 millióan telefonáltak már, 1,8 millióan SMS-eztek, közel 900 ezren pedig mobilnetet is használtak. A mobilnet esetében a válaszadók 37 százaléka a díjak eltörlése után csatlakozott új belépőként a mobilnetjüket az EU-ban külföldön is használókhoz. Ugyanez a telefonálóknál 12, az SMS-nél 7%.
  • Nemcsak többen, hanem többet is neteznek külföldi utazásaik közben is, mióta nem szükséges a folyamatos wifi-vadászat
  • A válaszadók 85 százaléka e-mailezésre használja a mobilnetet, de a chatelés is gyakori, 71 százalék használja az alkalmazásokat. A kapcsolattartás mellett az információszerzés terén is meghatározó a mobilnet külföldön is: 81 százalék tájékozódik GPS navigáció vagy térkép segítségével, 77 százalék keres információt, 68 százalék böngészik az interneten, 67 százalék pedig időjárás-előrejelzési oldalakat látogat mobilneten keresztül - közölték.
  • A díjak eltörlése nemcsak a szolgáltatást használók életét könnyíti meg, a netezők 64 százaléka szerint az intézkedés hatására az internethasználat is növekedni fog Európában.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.