Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Ittas vezetők okoztak baleseteket

2018. január 14. 12:22 // Forrás: Veszprém MRFK
A Veszprém megyei rendőrök hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt 48 órában, közülük három balesetet okozott.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. január 12-én délután a Veszprémet elkerülő 830-as úton. A 82-es számú főút
irányából a 8-as számú főút felé közlekedett egy veszprémi férfi az általa vezetett Suzuki típusú személygépkocsival, mikor nekiütközött a forgalmi okból álló járműoszlop utolsó gépkocsijának. Az ütközés hatására az utolsó Ford típusú kisteherautó az előtte álló Skoda típusú jármű hátsó részének, amely az előtte álló helyzetben lévő Volvo típusú személyautónak ütközött. A baleset során a Suzuki típusú járművet vezető R. Zoltán könnyű sérüléseket szenvedett, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett. Az R. Zoltánnal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további
mintavétel céljából és a sérüléseinek ellátása miatt a veszprémi kórházba szállították. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárás indult.

Január 12.Január 12.

A 82-es számú főút 4. kilométerszelvényében, Veszprém-Kádárta határában egy személygépkocsit vezető veszprémi férfi haladása során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött a vele szemben szabályosan, egymás után közlekedő két személyautónak 2018. január 13-án 17 óra 40 perc körül. A baleset során a veszprémi T. József nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, melyet a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen elláttak. Az alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök további mintavétel céljából előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ellene – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárás indult.

A 82-es úton történt baleset után ennyi maradt az autóbólA 82-es úton történt baleset után ennyi maradt az autóból

Magyarpolány belterületén, a Dózsa György utcában a 8-as számú főút felé haladt egy helyi lakos Daewoo típusú személygépkocsival 2018. január
18-án 17 óra 40 perckor, mikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban érintőlegesen ütközött járműve bal elejével egy szemből közlekedő Volkswagen típusú személyautó bal oldalával. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a Daewoo típusú jármű vezetője szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, ezért őt további mintavétel miatt előállították az orvosi ügyeletre. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai.

A fenti eseteken túl az elmúlt 24 órában a Veszprém megyei rendőrök további három sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt.

82-es úti baleset82-es úti baleset

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az
vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ne feledjék, mindenkit hazavárnak!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.