Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megválasztották az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait

2018. január 25. 4:00
Csütörtökön döntött az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság összetételéről

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. Az OEVB tagjainak személyére az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője tett indítványt, melyről a Közgyűlés döntött csütörtökön.

A megválasztott bizottsági tagok letették esküjüketA megválasztott bizottsági tagok letették esküjüket

Az OEVB tagjának dr. Bálint Ferencet, dr. Földesi Csaba Tibort, dr. Herczeg Attilát, póttagjának dr. Márki Dávidot és dr. Bors Istvánt választották meg.

A megválasztott bizottsági tagok a Városháza Kossuth termében letették esküjüket.

A megbízóleveleket Porga Gyula polgármester adta átA megbízóleveleket Porga Gyula polgármester adta át

A választási bizottságnak a választott tagokon felüli további egy-egy tagját a választókerületben jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezet, valamint a választókerületben induló független jelölt bízza meg. A megbízott tagokat legkésőbb a szavazás napját megelőző 16. napon (2018. március 23-a, 16.00 óra) a választási bizottság elnökénél kell bejelenteni.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.