Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenkinek meg kell fújni

2018. január 29. 9:25 // Forrás: VMRFK
Az úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték az autósokat pénteken a megye rendőrei - lehet számítani még hasonló akciókra.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. január 26-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak a megye területén. A kontroll célja elsődlegesen az ittas járművezetők kiszűrésére terjedt ki. A rendőrök emellett ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, vizsgálták a járművek műszaki állapotát.

Hat esetben biztonsági öv használatának hiánya miatt szabtak ki közigazgatási bírságot, hat helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök kisebb fokú közlekedési jogsértés miatt, további három szabálysértési feljelentés készült.

Fotó:VMRFKFotó:VMRFK

A rendőrök több helyszínen a "finn módszer" alkalmazásával dolgoztak, így közel hétszáz gépkocsivezető megállítására és alkoholszondás ellenőrzésére került sor néhány órán belül.

A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben a kijelölt útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök.

A közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. Veszprém megye egész területén számíthatnak a gépjárművezetők hasonló közlekedési akciókra az elkövetkező hetekben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.