Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Egyre több veszprémi nyitott a bisztró felé

2018. január 31. 2:30
Átalakulása óta több veszprémi vendéget fogad a Gusto 13. Azt viszont kevesen tudják, hogy már nem csak ebédelni vagy vacsorázni, hanem reggelizni és bevásárolni is lehet az itt készült ételek alapanyagaiból.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, és nagyjából a környék már tudja is, hogy november végén új névvel és profillal nyitott újra a Chianti Étterem. A korábbi stíluson lazító étterem ma már Gusto13 néven fut, teret engedve egy nyüzsgőbb, és lazább, az átlagemberhez közelebb álló bisztrónak. A magas színvonalat továbbra is tartják.

A héten tértünk be hozzájuk egy kávéra, ahol szemmel láthatóan valóban többen foglaltak helyet, mint ahogy azt korábban megszokhattuk. Az étteremvezetővel, László Szabolccsal beszélgetve megerősödött az az elképzelés, hogy az emberek szívesebben járnak ide akár csak egy kávéra, vagy egy pohár proseccóra.

„Míg korábban a Chiantit leginkább ünnepi vagy különleges alkalmakkor keresték fel, - akár az ország másik feléből is-, ma már örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több a helyi, veszprémi vendégünk. Úgy tűnik, hogy bejött a korábbi tervünk” – mondja az étteremvezető, aki szerint az egyik ok talán az, hogy kevés olyan hely van a városban, ahol nem csak ebédelni, vagy vacsorázni, hanem reggelizni is lehet. A hét minden napján reggel 8 kor nyitnak, és ilyenből tényleg egy kézen meg lehet számolni, hogy mennyi van Veszprémben.

A bisztró másik különlegessége, ami talán tényleg egyedülálló a régióban, hogy a hely nem csak étteremként funkcionál, hanem egyfajta delikát boltként is. A Gusto 13 egyik oldalában egy egész polcnyi hozzávaló közül lehet válogatni. Olasz tészták, olajok, olívabogyók, mártások, ecetek, csokoládék, sörök, kávék miegymás. Az itt ehető fogások nagy része ugyanezekből az alapanyagokból készül, így nem titok többé, hogy milyen liszt van a nevezetes pizzájukban. És mindezt haza is vihetjük!

Csak egy tipp: ha épp zárva vannak a boltok ünnepnapokon, ide bármikor beugorhatunk a vacsoránk alapanyagáért, vagy az esti borunkért. Utóbbira hagyjunk időt, ugyanis több mint 200 tételből válogathatunk!

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.