Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A világ első cashless city-jét építjük

2018. február 14. 15:33
Elképesztő felhívást tett közzé a Peak Financial Services. A magyar vonatkozásban, sőt a világon is egyedülálló projektre egyelőre bármilyen település jelentkezhet, amely az innovatív és nyitott szemléletével rövidesen a figyelem középpontjába kerülhet, ugyanis cégünk nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy megvalósítja a világ első, teljesen készpénzmentes városát.

A Peakről nagyon sokat lehetett már hallani, ahogy a vállalatunk vezetőjéről, Suppan Mártonról is, aki fiatal kora ellenére számos korszakalkotó dolgot tett már le az asztalra. A cégcsoportunk évek óta aktív, az egyszerűen igényelhető, készpénzhelyettesítő prepaid kártyák piacán, mára Marketplace szolgáltatásával belépett az m-commerce piacra; 2018. január 1-jén sikeresen, 100%-ban készpénzmentessé tettük a Papp László Sportarénát. A projektet a Mastercard Magyarország indította, az IT feladatok ellátására tendert írt ki, melyen az EclectiqMinds Hungary Zrt. nyerte el a megvalósítás lehetőségét. Az első hullám 2017-es sikeres átadása után, az EclectiqMinds, a Peak Financial Services-t mint Prepaid kártya szolgáltatót vonta be a projektbe. A bankkártyával nem rendelkező látogatók a Peak által szolgáltatott CashCard terméket vásárolhatják meg a helyszínen, amely egy Prepaid Mastercard kártya.

Emellett vállalati prepaid kártya rendszerünknek köszönhetően készpénzmentessé tettünk több logisztikai vállalkozást, sőt, 2017 végén egy perc alatt megköthető, teljesen testre szabható balesetbiztosítással bővítettük szolgáltatási portfóliónkat. Még az idei évben bevezetjük virtuális prepaid kártya termékünket, kártyáinkhoz virtuális bankszámlaszámot kínálunk, sőt piacra dobjuk a régió első digitális folyószámla szolgáltatását, mellyel kétség kívül belépünk a digitális bankok körébe.
A készpénzmentesítés a digitalizációs folyamatok legelőremutatóbb területe.


Mi épp ezen dolgozunk, és a fenti szolgáltatásportfolió összekapcsolásával lehetőségünk van teljes földrajzi régiókat készpénzmentessé alakítani. Ezzel is csökkenteni tudjuk majd a készpénz társadalomra gyakorolt negatív hatásait, fehéríteni tudjuk a gazdaságot és kényelmesebbé tenni a lakóközösség életét.


Első hallásra meglepő lehet a felvetés, hogy épp egy magyar városban valósuljon meg mindez, hiszen vannak, amelyek fejlettségben előrébb tartanak. Hallhattunk is már például kínai kezdeményezésekről, viszont ezek akár több 10 millió fős városok. A cashless city koncepció sokkal könnyebben megvalósítható egy kisebb városban, ahol kevésbé differenciált a lakosság, a Peaknek pedig cégcsoport szinten minden tapasztalata és háttere megvan a készpénzmentesítéshez. Egy cashless city alapjaiban változtathatja meg pozitív irányba egy teljes város lakóinak mindennapjait.

A cashless city, vagyis készpénzmentes város számos előnyt hoz majd magával a társadalomra nézve. Ezek például:

  • Gazdaságfehérítés
  • A készpénz drága, készpénzmentes megoldások kedvezőbbek
  • A készpénzmentesség biztonságosabb a készpénz használatnál
  • Az emberek egy ilyen komplex fejlesztés által modernebb környezetben élhetnek.
  • Edukáló és közösségépítő hatásai is vitathatatlanok

A készpénzmentes város feltételeinek témakörében hamarosan megjelenik a cég saját készítésű átfogó tanulmánya is.

Várjuk tehát azon magyar városok jelentkezést, akik szeretnének készpénzmentessé válni. A kiválasztott jelentkezővel, vagy jelentkezőkkel akár már 2-3 év alatt megvalósítjuk a világ első készpénzmentes városát.

A lehetőség óriási horderejű lesz nem csak az adott városnak, hanem az egész ország számára.

Jelentkezni a http://keszpenzmentes.hu oldalon lehet.
A témáról készült rádióadás itt hallható: http://fintech.hu/2018/02/09/cashless-city-a-keszpenzmentes-varos/

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.