Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Hétfőn kezdődik az új veszprémi körforgalmak építése

2018. február 17. 17:33
Összesen három ütemterve bontva meg épül az új csomópont a belvárosban. Február 19-én közmű-kiváltással kezdődnek meg a munkálatok, melynek során a járdákat részben, a Vörösmarty teret viszont teljesen lezárják.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Mindszenty József utca– Brusznyai Árpád utca –Mártírok útjai jelzőlámpás és Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utcai jelzőtáblás forgalomirányítású csomópontok körforgalmú csomóponttá történő átalakítását célzó munkálatok február 19-én, azaz hétfőn kezdődnek meg.

A decemberig tartó építés három ütemben zajlik majd, az elsőben a kivitelezés a közúti és a gyalogos forgalom kisebb zavarása, illetve akadályoztatása mellett történik- mondta el érdeklődésünkre Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

A kivitelezés első szakasza nyárig tart, melynek során fákat vágnak majd ki, de ezeket az egész projekt befejezése után pótolják. Elsőként közmű-kiváltással kezdődnek meg a munkálatok, melynek során részben járdaszűkítésekre kell számítani, a környező épületek megközelíthetők maradnak. Egész pontosan a gyalogos közlekedés akadályozása a Mindszenty-Brusznyai utca északi oldalán, a Hotel-Raiffeisen Bank épületegyüttes előtti és az OTP Bank épülete előtti gyalogjárdán történik oly módon, hogy a gyalogos közlekedés a jelenlegi szélességnél kisebb szélességben biztosított marad. A Hotel – Raiffeisen Bank épületének minden bejárata megközelíthető marad, azonban a bejáratok környezetében lévő gyalogjárda felületek munkaterületté válnak.

A munkaterületeket pirossal vannak megjelölve.

Az első szakaszban az utakhoz nem nyúlnak hozzá, viszont közel lesznek a munkások az építési területhez, ezért néhány helyen 30 km/h sebességkorlátozás kerül bevezetésre- tudtuk meg.

A Vörösmarty tér lesz az úgynevezett felvonulási terület, ahol a munkagépeket tárolják a kivitelezés alatt, itt az autósoknak decemberig nem lehet majd parkolni.

Az érintett csomópontok minden irányban járhatóak maradnak a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás megtartása mellett.

Ilyen lesz a két új belvárosi csomópont Veszprémben - vehir.hu

Brányi Mária alpolgármester a januári közgyűlésen jelentette be, idén megépítik az új belvárosi csomópontokat Veszprémben. Turbókörforgalom, útfelújítás, középsziget, térkövezés és faültetés is lesz a projektben. Lámpa viszont nem lesz, és néhány zebra is eltűnik. Mutatjuk a látványterveket és a részleteket.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.