Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Plakátkiállítás nyílt a gyermekek családábrázolásából

2018. február 17. 21:15
Szombat délelőtt adták át a Házasság Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó rajzpályázat elismeréseit gyermekeknek. A legjobb alkotásokat a Szaléziánumban állítják ki.

Az országos Házasság Hete rendezvénysorozat valamint a Kukkantó Egyesület immár negyedik éve hirdetett rajzpályázatot gyermekek részére, mely idén az „erőforrásom a családom” jeligére hallgatott. Különlegesség, hogy idén a gyermekek szüleikkel együtt alkothattak.

Az elismeréseket Porga Gyula polgármester adta át a legkisebbeknek, aki szerint az, hogy idén a családok közös munkáit várták a versenyre, külön öröm, hisz a családok teszik erőssé a közösségeket. Szerinte Veszprémben a civil szervezetek mellett a családok azok, akik összetartóvá teszik a várost.

Takáts István érseki kancellár szintén elismerően szólt a családokról és a gyermekek rajzairól. Ezeken többségében összekapaszkodó családokat és hatalmas szíveket látni, melyek olyan szeretetet tükröznek a gyermekek részéről, amely képes beragyogni az emberi életet- mondta.

A zsűri elnöke Somogyi Eszter, a Szent Margit Óvoda vezetője volt, aki úgy látja, a kormány és az egyház sem véletlenül nyilvánította a családok évének 2018-at, hisz a családok azok a közösségek, melyek legtöbb erőt tudják adni a mindennapokban.

A versenyre 150 pályamunka érkezett a veszprémi óvodákból és iskolákból, melyből 20-at díjaztak. A műveket szombat délelőtt óta lehet megtekinteni a Szaléziánum folyosóján.

A rajzpályázat mellett a Veszprémi Családsegítő Központ második alkalommal hirdetett PÁR-Kérdés című kérdőív pályázatot az idősebb korosztály részére, melynek célja az volt, hogy a jelentkező párok „végig gondolják múltjukat, és közös jövőjüket”- mondta Horváthné Kecskés Diána, az intézmény vezetője. A kérdőíveket 16-17 éves fiatalokkal dolgozták fel, akik elmondásuk szerint számos dolgot tanultak meg a követendő értékekről, párkapcsolatokról és a házasságról, ezért az egyik legjobbnak egy idős házaspár pályamunkáját választották.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.