Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Veszprémben is fontos a családok éve

2018. február 27. 12:58
2018-at a kormány nyilvánította a családok évének. A kapcsolódó veszprémi kezdeményezésekről rendeztek sajtótájékoztatót kedden.

A sajtótájékoztatón dr. Márfi Gyula katolikus veszprémi érsek arról beszélt, hogy a Biblia szerint Isten a maga képére teremtette az embert: férfit és nőt. A társadalom alapsejtjének a családot tekintjük, ami férfi és nő házasságára alapul. Mindazon korok, amikor ez a házasságmodell megbomlott, dekadens korok voltak az érsek szerint, konkrétan Szodomára, Gomorára és a hanyatló Római Birodalomra utalva. Európa legnagyobb problémája az, hogy a szexualitás elszakadt a szeretettől, és emiatt légüres tér keletkezett. Azok a társadalmak pedig, amik elszakadnak a normális családmodelltől, azok előbb-utóbb elpusztulnak.

Porga Gyula és Márfi GyulaPorga Gyula és Márfi Gyula

Porga Gyula polgármester szerint Veszprém számára fontosak a családok, akkor lehetünk összetartó közösség, ha támogatjuk a családokat. Az ezt célzó önkormányzati programok közül kiemelte a kismamabérletet, amivel az óvodás, bölcsődés gyerekek szüleit igyekeznek segíteni; a város csomagot ad minden újszülöttnek; de a nagyobbakat is támogatják a továbbtanulást segítő, az idén kibővülő ösztöndíjprogrammal. Az önkormányzat kommunálisadó-kedvezményt biztosít a nagycsaládoknak. A családokat támogató szándék megjelenik a beruházásokban is: bölcsődét fejlesztenek, két új óvodát építenek, és az idén is folytatódik a város rendelőinek felújítása.

Márfi Gyula, György Adrienn és Szabó BalázsMárfi Gyula, György Adrienn és Szabó Balázs

Varga Endre, a Veszprémi Civil Ház vezetője elmondta, hogy megyénkben rengeteg civil szervezet dolgozik a családok érdekében. A Tehetséges vagyok, légy rám büszke Te is programban a tehetséges gyerekek környezetét igyekeznek támogatni, hogy a kicsik ne kallódjanak el, de megszervezik a családmozgalmak találkozóját is.

Szabó Balázs és György Adrienn, a Családpasztorációs Iroda önkéntesei az iroda tevékenységéről számoltak be. Az idén is megszervezték a házasság hetét, valamint házasságra felkészítő kurzust is indítottak két turnusban. Március 3-án nagyböjti családos lelkinapot tartanak a Padányi Katolikus Iskolában, ahol dr. Magyar Lóránt orvos lesz az előadó. Rácsodálkozás a teremtett világra címmel túrasorozatot szerveznek, ellátogatnak Felsőörsre, Keszthelyre és a Csobáncra.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56 Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Novák Katalin a Tesla texasi autógyárában találkozott a milliárdos vállalkozóval, Elon Muskkal. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miről beszélgettek a találkozón. 2023. szeptember 26. 12:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.