Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kincsek anyukáknak és csemetéiknek

2018. február 28. 11:21
Összesen 200 stand, 160 anyuka és 40 kiállító portékája között válogathatnak az érdeklődők március 11-én a Veszprém Arénában a Csemete Bababörze és Családi Nap alkalmával, de a közösségi rendezvény színes programkavalkádot is ígér.

– Az 5. alkalommal megrendezendő és sok anyuka által régen várt esemény méltón csatlakozik fel a kormány által meghirdetett programhoz is, amely 2018-at a családok évének nyilvánította. Bár Veszprémben hivatalosan tavaly tartottuk a családok évét, a figyelem természetesen nem redukálódik le egy esztendőre. Veszprém hagyományosan családbarát település és családbarát önkormányzat (2015-ben meg is kapta utóbbi díjat), melyet a kismama bérlet, az újszülötteknek járó ajándékcsomag és a bölcsődék, óvodák fejlesztése is jelez – mondta el Ovádi Péter önkormányzati frakcióvezető, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, egyben a rendezvény fővédnöke.

Mint két gyermek édesapja, maga is érzékeli, mennyire hasznos tud lenni egy-egy ilyen bababörze a szülőknek és gyerkőceiknek, ahol mindenki rálelhet valamilyen kincsre. A rendezvény ugyanakkor nem véletlenül viseli nevében a Családi Nap jelzőt, hiszen a vásáron túl közösségi térként is funkcionál.

Gáspárné Bogdán Edit főszervező a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a börzét eredendően közel 40 anyukával indították el öt évvel ezelőtt a Csermák Antal Zeneiskolában, azt a helyet viszont nagyon hamar kinőtték. Így jutottak el az Arénába, ahol az első pár év 110 árust számláló kínálata mára 200 standra emelkedett: a március 11-ei eseményen összesen ennyi, 160 anyuka és 40 kiállító portékája között válogathatnak az érdeklődők.

Gáspárné Bogdán EditGáspárné Bogdán Edit

A vásár gerincét, így a 160 édesanya kínálatát elsősorban a használt, de jó állapotú babaruhák adják, emellett viszont számos kiárusító is megjelenik, akik az anyukák számára rengeteg hasznos terméket, szolgáltatást kínálnak főleg. Ezen túl lesz kóstoló, napközi, ingyenes játszóház, legóépítő sarok, egészségsarok, ahol különböző italok, krémek, immunerősítők, kismamavédő vitaminok közül lehet szemezgetni, valamint egy fogászati szűrőbusz is várja majd az érdeklődőket az Aréna előtt.

A bababörze március 11-én, vasárnap 9 órakor nyit, és ekkor el is kezdődnek majd a családi napot jelentő interaktív kísérő programok, amelyek között táncbemutatók, tombolasorsolás, bábszínház és ingyenes húsvéti fényképezés is helyet kapott. Az első 200 vásárlót emellett egy-egy meglepetéssel is megajándékozzák.

A rendezvényre a belépés ingyenes.

A teljes program elérhető a Veszprém Aréna honlapján.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.