Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Varga-Damm beszólt a radikálisoknak

2018. március 7. 15:54 // Forrás: Pesti Srácok
Bajban lehetnek a radikális érzelmű jobbikosok, ugyanis Morvai Krisztina szerint a veszprémi képviselő-jelölt elbagatellizálta a Gyurcsány rendszer szemkilövetéseit és rendőri brutalitását.

Facebookon elbagatellizálta, sőt eltagadta a Gyurcsány rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje, Varga-Damm Andrea- ezt írja nyílt levélben a köztudottan radikálisabb nézeteket valló EP-képviselő, Morvai Krisztina. Szerinte Varga-Damm eredetileg neki akart volna beszólni, ám ez kicsit félrement, és ehelyett sok olyan Jobbik-szavazó hazafiba rúgott bele, akiket elméletileg képviselni szeretne a parlamentben- írja a Pesti Srácok.

Varga-Damm (betámadva Morvai Krisztinát, aki a Jobbik listáján került annak idején Brüsszelbe, de azóta mélységesen csalódott a pártban és el is határolódott Vonáéktól) ezt írta egy cikk megosztása mellett, ami arról szól, hogy Morvai Krisztina korábban szakértőként dolgozott a Medgyessy-kormánynak.:

"A mostani azon kijelentés, hogy ha az ellenzék győz, négy évig nem lehet békemenet, azért is érthetetlen, mert hát mindig volt mód arra, hogy bizonyos emberek a kormányzatoktól megbecsülést nyerjenek a kormányzatok pártszínétől függetlenül. Egyébként pedig a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt."

Varga-Damm AndreaVarga-Damm Andrea

Morvai szerint Varga-Damm azokba rúgott bele soraival, akik „2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását”- olvasható a cikkben. A teljes levél Morvai oldalán is olvasható.

"Nem tudom, honnan származik az az információd, hogy „a Fidesz-kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt.” Kétlem, de tegyük fel, hogy igaz. Mégis, hogy lehet – pláne jogászként – egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút… vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére?- teszi fel a kérdést Morvai, majd azzal folytatja, hogy Jobbik ma képes éppen a hazafi polgárokat összeverető, szemüket kilövető baloldallal lepaktálni a hatalom megszerzésének reményében."

„Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük. Éppen ezért rendít meg, és keserít el az a jövőkép, hogy ezeket a kegyetlen hazaárulókat pont a „2006-os” Jobbik tűnik visszasegíteni a („szivárvány”) kormányba, a bizarr koordinált jelöltállítások, egyeztetések útján„- írja Morvai.

Morvai Krisztina/Mti-fotó:Kallos BeaMorvai Krisztina/Mti-fotó:Kallos Bea

Morvai Krisztina szerint a képlet, vagy rejtvény a következő: Ha a Jobbik egyeztet az LMP-vel, az LMP pedig egyeztet az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely pedig egyeztet a DK-val, akkor végül is a Jobbik egyeztet a DK-val.

"Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva? Bár lehet, hogy nem kellett volna többes szám első személyt használnom, mert Téged nem láttalak ezeken a tüntetéseken. Lehet, hogy pont ezért írtál le olyan elképesztő dolgokat"– fogalmaz.

vehir.hu
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.