Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Családban az erő - minden eddiginél több támogatás

2018. március 16. 12:00
A kormánynak 2018-ra sokrétű családtámogatási rendszert sikerült felépítenie, s egyben ezt az évet a családok évének is nyilvánította.

A családok megerősítése

2018-ban összesen mintegy 1 929 milliárd forint támogatást biztosít a költségvetés a családoknak, ez kétszer több, mint 2010-ben. A kormány célja, hogy 2030-ra 2,1 százalékra emelkedjen Magyarországon a születési ráta, s ehhez a legfontosabb lépés a fiatalok minél szélesebb körű anyagi támogatása.

Bővülnek a kedvezmények

2018-ban új támogatási formák jelennek meg, illetve a régiek közül több is módosításon esik át. A diákhitel tartozással rendelkező 2 gyermekes nőknek a hiteltartozás 50%-a elengedésre kerül. 3 gyerek esetén (vagy e felett) pedig a teljes tartozás elengedésre kerül. A diplomás GYED időtartama 1 évvel meghosszabbodik az egyetemisták esetében, így a diplomás GYED időszaka is a gyermek 2 éves koráig tart. A jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén 1-1 millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni. A külföldön tartózkodó vagy élő magyar családok számára is elérhető lesz a babakötvény, valamint az anyasági támogatás. A kormány családok iránti bizalmát mutatja, hogy egyszerűsödik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésének folyamata: kevesebb dokumentumot kell benyújtani, gyorsabb lesz az elbírálás.

Nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye

A családi adókedvezmény mértéke tovább emelkedik. 2018-ban a kétgyermekes családok tekintetében az összeg 35.000 Ft-ra nő, majd 2019-ben 40.000 Ft-ra. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 390 ezer szülőnél marad 15 milliárd forint.

Veszprémben is fontosak a családok

A város önkormányzatának törekvései közül kiemelkedik a kismamabérlet, amivel az óvodás, bölcsődés gyerekek szüleit igyekeznek segíteni, a város csomagot ad minden újszülöttnek, de a nagyobbakat is támogatják a továbbtanulást segítő, az idén kibővülő ösztöndíjprogrammal. Az önkormányzat kommunálisadó-kedvezményt biztosít a nagycsaládoknak. A családokat támogató szándék megjelenik a beruházásokban is: bölcsődét fejlesztenek, két új óvodát építenek, és az idén is folytatódik a város rendelőinek felújítása. Megyénkben rengeteg civil szervezet dolgozik a családok érdekében.

vehir.hu
további cikkek
’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56 Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Novák Katalin a Tesla texasi autógyárában találkozott a milliárdos vállalkozóval, Elon Muskkal. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miről beszélgettek a találkozón. 2023. szeptember 26. 12:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.