Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában

2018. március 14. 11:00
Az eseménynek ismét a Veszprém Aréna adott otthont, kedden 1300 négyzetméteren, több mint 50 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói várták a munkavállalókat.

A megye kis-és középvállalkozásai, valamint multinacionális cégei települtek ki idén, többek között a Continental, a Balluff, az Audi, a Bakony Kerámia, a PL Beauty Cosmetics, de jelen voltak a rendészet, a büntetés-végrehajtás intézményei, valamint a tanácsadó és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetek szintén kitelepültek. Az oktatás is szerepet kapott, a munkáltatók mellett oktatási és képző intézmények is várták az érdeklődőket.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatójaKázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója köszöntőjében elmondta: a KSH adatai szerint 2017 harmadik negyedévében javultak Veszprém megye munkaerőpiaci mutatói. Mégpedig olyan mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek száma pedig olyan jelentősen csökkent az egy évvel korábbihoz képest, hogy a munkanélküliségi ráta az ország egyik legjobbja lett, fej-fej mellett haladva Vas megyével. Ez az információ kiváló érv lehet a rendezvény mellett, hiszen a jó megyei eredményekben bizonyosan szerepet játszhat a már háromszor megrendezett börze.

Takács Szabolcs, kormánymegbízottTakács Szabolcs, kormánymegbízott

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, a börzével immár hagyományteremtő célt sikerült elérniük. Hangsúlyozta, 2010-ben még 10 százalék fölött volt az országos munkanélküliségi ráta, ez ma már 4 százalék alatt van, Veszprém megyében pedig 1,6 százalék körül mozog. Elmondta, ez a gazdaság erősödésének és stabil hátterének köszönhető. A Veszprém Megyei Kormányhivatal is szervez 2011 óta állásbörzét, a mai napon mai munkaügyi kérdésekben nyújtanak segítséget, álláskeresési tanácsot adnak, és segítenek egy sikeres önéletrajz elkészítésében is.

Porga Gyula, polgármesterPorga Gyula, polgármester

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, 2014 óta sok minden változott, ezek a változások döntően pozitív változásokat jelentenek. Kiemelte, Veszprémben van egy erős gazdasági hátország, amely sok ember munkájának köszönhető. Szerencsére a Veszprémben lévő gazdasági társaságok évről évre tudnak fejlődni, fejleszteni. A legfőbb cél az, hogy ezt a pozíciót hosszú távon is meg tudják őrizni.

Tokos Bianka
Kovács Bálint
további cikkek
KÉSZ fórum: harmóniában Istennel, a hazával és a családdal KÉSZ fórum: harmóniában Istennel, a hazával és a családdal Isten, haza, család – Ezek voltak a hívószavak a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett fórumnak, aminek Veszprém adott otthont múlt héten, célja pedig, hogy világi témákat dolgozzanak fel keresztény szemüvegen keresztül. Az eseményen elsősorban világnézeti szempontból és nem szakrálisan képviseltette magát a kereszténység, így pedig számos gyakorlati jellegű vélemény és hétköznapi megoldás is elhangzott. 2023. április 17. 15:25 Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben Péntek délelőtt az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter látogatott Veszprémbe, hogy ugyanott, ahol pár nappal korábban Gyurcsány Ferenc, most ő is arra biztassa a veszprémieket, hogy április 3-án szavazzanak Csonka Balázsra, az ellenzék közös jelöltjére. A fórumon a buzdító és a fideszesek szempontjából fenyegető kijelentések mellett néhány meglepő következtetés is elhangzott a jelöltektől. 2022. március 12. 13:11 Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak! Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak! Európa ma nem London, Párizs vagy Berlin, hanem Varsó, Budapest, Prága, Zágráb és a Baltikum – mondta Bayer Zsolt a Herenden tartott kedd esti előadásán. 2022. február 16. 12:06 Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. A nagy érdeklődésre számot tartó pályázati felhívásokkal kapcsolatban március 10-én 15:30 és 17 óra között online pályázati tájékoztató fórumot tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen összefoglaló tájékoztatót tart és a felmerülő kérdésekre is válaszol Mihályi Patrícia a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora. 2021. március 8. 16:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.