Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

HIDEG LESZ AHÉTVÉGÉN, DE SZÁMOTTEVŐ HÓ NÁLUNK NEM VALÓSZÍNŰ

2018. március 15. 8:52 // Forrás: VMeteo.hu

Csütörtökön a gyakran változó felhőzetből rövid zápor, kisebb eső is kialakulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a délies légmozgás, délután 12°C, este 8°C várható - írja a Vmeteo.hu.

Pénteken egy mediterrán ciklon melegfrontja lesz felettünk és okoz egész nap kiadós esőt, borongós időt, gyakran élénk délies széllel. A csapadékos idő ellenére egész nap 10°C körüli hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Szombaton folytatódik a csapadékos idő, közben a ciklon hátoldalán megkezdődik a hideg légtömeg beáramlása. A nap második felében várható halmazállapot váltás, eleinte havas eső, később havazás is lehet élénk északnyugati szél mellett. Azonban a beáramló hideg levegő megfelelően száraz lesz ahhoz, hogy nálunk számottevő hó ne tudjon hullani.

Vasárnap egyértelmű hidegfronti hatás mellett élénk északi szélben napközben is csak fagypont körüli hőmérséklet várható, egy-egy hózápor lehetőségét leszámítva Veszprém térségében jó eséllyel nem alakul ki cudar téli idő, nem úgy mint hazánk délnyugati-északkeleti tengelyétől délkeletre. Sajnos a friss modellfutások ennél pontosabb előrejelzést nem tesznek lehetővé, mivel mediterrán ciklon érkezésekor elég hektikusak a futások még az eseményt megelőző 24-12 órában is.

A jövő héten csak nehezen szedi össze magát a tavasz, csütörtökig kellemetlen, gyakran élénk, hideg északi szél fúj, mely azonban megóv bennünket a komolyabb hidegtől. Ebben az időszakban csapadék nem valószínű.

Csütörtöktől aztán egyértelmű, de lassú melegedés kezdődik, megszűnnek a hajnali fagyok, délutánonként 10°C közelébe melegszik a levegő.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.