Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Ötödször vesz részt Veszprém megye a Carpathian Couriers kerékpárversenyen

2018. március 23. 12:58
Április 28. és május 3. között rendezik meg az idei Carpathian Couriers országúti kerékpárversenyt. A magyarországi szakasznak a nyitó napon vágnak neki a verenyzők.

Veszprémből indul és Tarnówban ér véget a három országot átszelő megmérettetés, melynek magyarországi szakaszát ezúttal is teljes egészében megyénkben, Veszprém és Pápa között rendezik meg.

Veszprém 2014-ben csatlakozott a nagy múltú, 1975 óta működő futamhoz, amivel testvérvárosa, Tarnów révén került kapcsolatba. Az elmúlt öt évben a verseny Veszprém egyik látványos rendezvényévé vált, ami nemcsak lengyel testvérvárosunkkal köt össze minket, hanem a megyén belüli kapcsolatokat is erősíti a szakasz célját jelentő Pápával – fogalmazott Porga Gyula veszprémi polgármester a verseny csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Roman Ciepiela, Tarnow polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a verseny zárónapja május 3-án lesz, ami nemzeti ünnep, az alkotmányosság ünnepe Lengyelországban – 1791. május 3-án fogadták el ugyanis a lengyel alkotmányt, ami az első szabad alaptörvény volt Európában.

A Carpathian Couriers Race egy utánpótlás verseny, ami elsősorban a profi karrier előtt álló fiatalokat szólítja meg. Az amatőrnek tekintehtő mezőny azonban semmiképp nem gyenge: számos későbbi világbajnok pályafutása indult már itt. A 944 kilométeres megmérettetés a profi csapatoknak is kiváló lehetőség arra, hogy felmérjék a fiatalok képességeit, felfigyeljenek a jövő nagyjaira – tudtuk meg Rafal Koscien tarnówi városfejlesztésért felelős szakembertől. A 120 versenyzőt felvonultató verseny szervezésében közel háromszázan vesznek részt, a futamra hat lengyel és két magyar csapat nevezett.

Az idei magyarországi futam 2018. április 28-án, szombaton délelőtt rajtol Veszprémből, az Óváros térről, és a mintegy 140 km megtételét követően Pápa belvárosában ér célba. Az útvonal során a versenyzők megismerhetik a Balaton-felvidék és a Bakony gyönyörű tájait és két patinás, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező városunk, Veszprém és Pápa vendégszeretetét élvezhetik. A táj sajátos, lágy domborzati viszonyainak köszönhetően viszonylag gyors futamként tartják számon és pont emiatt kedvelik a hazai szakaszt a versenyzők: mintegy 45 km/h átlagsebességet teljesítenek itt.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.