Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Otthon Centrum - ahol profi csapat segít eladni ingatlanát

2018. április 16. 9:34 // Forrás: origo
Az ingatlanközvetítők, illetve az ingatlanközvetítő irodák munkája lényegesen összetettebb annál, mint hogy egyszerűen meghirdetnek egy hirdetési oldalon egy lakást.

Természetesen a tulajdonos is fel tudja tölteni ezekre az oldalakra a képeket és az adatokat a lakásáról, sőt ha jól árazza be azt, akkor neki is esélye jó van az ingatlan eladására. Az értékesítés azonban jó pár apróságon elbukhat, amire ők nem is figyelnek, a szakember viszont igen.

A legtöbb tulajdonos úgy fut neki a lakáseladásnak, hogy megpróbálják maguk értékesíteni lakásukat, így megspórolva az ingatlanközvetítő munkadíját. Első lépésként felraknak egy egyszerű hirdetést ingyenes megoldásokat kihasználva. Ezekről hamar kiderül, hogy annyira mégsem ingyenesek , hiszen a látogatottabb oldalakon az eladást hatékonyabbá tevő plusz szolgáltatásokért gyakran már fizetni kell. Tapasztalt ingatlanszakértők szerint ez az egyik oka annak, hogy sokan az első próbálkozást követően mégis inkább ingatlanközvetítőhöz fordulnak. A másik ok pedig általában az, hogy tartanak attól, kit engednek be a lakásukba, mint érdeklődőt. Az ingatlanosok ugyanis előzetesen megszűrik az érdeklődőket, hiszen nekik sem áll érdekükben, hogy feleslegesen töltsék a tulajdonos és a saját idejüket olyan érdeklődőkkel, akiknek szándékában sem áll a vásárlás.

Visszatérve az első okra: a tulajdonosok gyakran szembesülnek azzal, hogy egy ingyenes hirdetés még nem feltétlenül elég a gyors eladáshoz. Az ingatlan hatékony értékesítéséhez ma már komoly marketing kell.

Az ingatlan árazása szintén egy olyan terület, amelyben a tulajdonosok gyakran hibáznak. Mivel a tulajdonosok azt hallják a különböző médiumokból, és azt látják a hirdetési oldalak átlagárainál, hogy mennyire magasan járnak most a hirdetési árak, így azt gondolják, hogy ha egy valóságtól teljesen elrugaszkodott árat határoznak meg hirdetési árként, akkor is el fog kelni az ingatlan. Ezen az áron persze nem kel el az ingatlan, sőt gyakran érdeklődő sincs, de nem értik miért.

Az ingatlanközvetítő szakmai tudásához hozzátartozik, hogy tisztában van az ingatlanpiaci árakkal. Ezt azonban nem olyan egyszerű meghatározni. Egy ingatlan árát ugyanis nem csak az befolyásolja, hogy melyik kerületben vagy melyik utcában található, más egyéb tényező is hatással van rá. A lakás állapota, a társasház állapota, az emelet, a lift, a tájolás, az alaprajz, a kilátás, a zaj is ezek közé tartoznak.

A megfelelő kommunikáció az, ami legalább ennyire fontos.Mind az eladó, mind a vevő életükben csupán néhányszor kerül olyan helyzetbe, hogy ingatlan ad el vagy vásárol. Ez egy feszült állapot az eladók és a vevők számára is, hiszen az emberek nagy része életében nem túl sok ingatlant ad és vesz. Az eladónak egy vadidegen emberrel kell egyezkednie a legjelentősebb értéktárgyáról, a lakásáról, ami jelentős kihívás számára.Ebben a kényes helyzetben sokat tud segíteni egy ingatlanos. A két fél közötti feszültségeket elsimítja, és mint egy igazi probléma-megoldó, végigviszi az adásvételt. Ez azt jelenti, hogy mind a két fél részére biztonságot nyújt, már azzal is, hogy a tranzakció előtt tájékoztatja őket arról, miként zajlik a folyamat, mi lesz a menete, milyen lépésekre kerül sor az eladás során. Ez különösen akkor fontos, ha a tapasztalatlan eladóval szemben egy "dörzsölt" befektető áll. Ez a helyzet, azaz maga az adásvétel, egy átlagember számára egyáltalán nem "komfortos", ezért lehet szüksége segítségre, amit értelemszerűen egy tapasztalt ingatlanos tud nyújtani számára, mint szolgáltatást. Mindezek mellett egy megbízható, nagyobb ingatlanközvetítő iroda még további plusz értékeket kínál: mint a hitelügyintézés, energetikai tanúsítvány készíttetése vagy egy ügyvéd biztosítása. Ezek miatt megéri hozzájuk fordulni az ingatlantulajdonosoknak, hiszen könnyebben, gyorsabban, rugalmasabban intézhető így az adásvétel.

Végül, amire nem árt figyelni - a csalódások elkerülése végett-, hogy valóban jó szakember legyen a megbízott ingatlanos.
Továbbá fontos, hogy nézzenek utána vagy akár kérdezzenek rá a kiszemelt irodánál az adott tanácsadó képesítésének meglétére, hiszen ez is sokat elárul arról, hogy milyen kvalitású szakemberre bízza ingatlana eladását.

Irodáink elérhetőségei :

8200 Veszprém , Jutasi út 59/6 . nagy.nandor@oc.hu 06 70 454 5110
https://www.facebook.com/Otthon-Centrum-1020150667996341/

8400 Ajka, Szabadság tér 8. 06 70 454 3613
https://www.facebook.com/hazlakas/

8100 Várpalota , Szabadság tér 4. 06 70 454 5119 , 06 70 454-3611

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.