Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Új kifutót kaptak a veszprémi tevék

2018. június 6. 2:30
Az ország legnagyobb karavánja mostantól kétezer négyzetméteren szaladgálhat.

Tizenöt veszprémi teve költözhetett át új, kétezer négyzetméteres állatkerti kifutójába, az elefántok szomszédságába szerda reggel. Török László állatkerti igazgató az átadón azt mondta, az itteni az ország legnagyobb tevekaravánja, mely a jövőben tovább bővülhet, ugyanis a remények szerint a csapat tovább jövevényekkel ajándékozza meg az állatkertet.

Porga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggelPorga Gyula és Török László tartott sajtótájékoztatón szerda reggel

- A Veszprémi Állatkert évek óta dinamikus fejlődésen megy keresztül. Ezek nem öncélú fejlesztések, hanem az évről-évre növekvő látogatószám által indokolt beruházások. Ma az állatkert már a balatoni régió egyik kiemelt attrakciója. Az új tevekifutó az állatkert első olyan beruházása, ami a Modern Városok program keretében valósult meg- mondta az újságíróknak Porga Gyula, a város polgármestere.

A Modern Városok programnak köszönhetően mintegy 2 milliárd forintból újul meg ismét az állatkert, ennek egyik elemeként heteken belül egy teljesen új gulyadombi rész fogadja majd az ide látogatókat: állatismogató, szavanna tematikájú játszótér és kilátó épül, a jövőben pedig itt kap majd helyet az új oroszlánház is.

zoo
Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.