Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harmadik üteméhez ért a kettős körforgalom építése

2018. szeptember 20. 13:49 // Forrás: VMJV
A kivitelezés következő, harmadik ütemében a közlekedési forgalmi irányok az alábbiak szerint változnak a belvárosban.

A jelenlegi közlekedés jelentős mértékű változása következik be vasárnaptól. A Budapest úti közlekedés a Hotel előtti szakaszon megszűnik, ez az útszakasz csak a tömegközlekedési járművek számára válik elérhetővé. A jelenleg a Brusznyai úton a Budapest út irányába közlekedő járművek a részben megépült három ágú körforgalomból jobbra kihajtva a Bajcsy-Zsilinzsky utca illetve az Almádi út érintésével juthatnak tovább a Budapest út irányába. A Budapest út irányából érkező járművek szintén ezen az útirányon keresztül ellentétes irányban haladva érik el a városközpontot illetve a Dózsa György utat. A részben megépült körforgalom esetében a gépjárművek számára használható haladási irány csak a Brusznyai út – Mártírok útja irány. A Budapest út irányába a Hotel előtti útszakasz csak a tömegközlekedési járatok illetve a taxi gépjárművek számára közlekedhető.

A megépült körforgalmak közül a Kórház utca - Mártírok útja- Bajcsy-Zsilinszky utcai körforgalom teljes értékű csomópontként funkcionál. Minden ki- és behajtó ág forgalom alá kerül, innen a végleges állapotnak megfelelően minden forgalmi irány elérhető kivéve a Budapest út Hotel előtti útszakasza. A Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinzsky utca lezárása megszűnik. A Kórház utca forgalmi rendjében változás nem történik. A Vitéz utca forgalmi rendje az eredeti állapotnak megfelelően változik, a burkolati jelek szerinti parkolás ismételten lehetségessé válik. A körforgalmi csomópont közlekedési viszonyait a kihelyezett jelzőtáblák biztosítják.

A Brusznyai - Budapest utat keresztező gyalogos közlekedésben változás nem történik. A Budapest út keresztezésére továbbra is csak a gyorsétterem mellett lévő és jelenleg is funkcionáló gyalogátkelőhely illetve a gyalogos aluljáró szolgál. A Kórház utca- Bajcsy- Zsilinszky út – Mártírok útja körforgalmi csomópontot a végleges állapotnak megfelelő gyalogátkelőhelyeken keresztezhetik a gyalogosok.

A Budapest út HOTEL előtti két körforgalom közötti szakasz csak a tömegközlekedési járművek számára válik használhatóvá. Mivel az építési munkák miatt ideiglenes buszmegállókat kell kialakítani, az útszakasz egyéb járművekkel történő használata közlekedésbiztonsági szempontból jelentős kockázattal jár. Mivel a megállóban várakozó autóbuszok kikerülésre lehetőség nem lesz az ebbe az útszakaszba tévedt járművek a továbbhaladást csak jelentős késlekedéssel folytathatják. Fokozottan kérjük az útszakaszra vonatkozó behajtási tilalom figyelembe vételét és betartásák- írják a közleményben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.