Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen

2019. június 19. 12:00
A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat.

A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet 2019. áprilisában közös célt fogalmazott meg a nyugdíjas korosztály megszólításával, egy kimondottan a számukra megálmodott folyamatos, havi rendszerességű programlehetőség biztosításával kapcsolatosan.

Az intézmény vezetői és a Szomszédok 2019 nyarán Nyári Egyetemet indít az érdeklődő, kizárólag nyugdíjas korosztály számára. A Nyugdíjas Egyetem otthona minden esetben a Pannon Egyetem lesz, a nyáron az alábbi három alkalommal:

2019. június 26. 10:00-14:00

Ünnepélyes megnyitó – Porga Gyula köszöntőbeszéd

Előadók:

1. Gelencsér András Pannon Egyetem Rektor - Globális éghajlatváltozás-tények és tévhitek

2. A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora - Vidám versek, jelentek XX. századi klasszikusoktól, mint Nóti Károly, Rejtő Jenő, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Vadnay László.

Helyszín: 8200 Veszprém, Egyetem utca 10. Pannon Egyetem, B-épület 2. emelet Konferencia Központ

2019. július 31. 10:00-14:00

Előadók:

1. Hegedűs Piroska veszprémi festőművész

2. A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar műsora, az Auer Fesztivál interaktív nyilvános főpróbája

2019. augusztus 14. 10:00-14:00

Feltöltés alatt...

A tematika mindhárom esetben hasonló: a nyugdíjas hallgatói napot ünnepélyes köszöntővel kezdjük, majd egy neves előadó érdekes előadását hallgathatják meg az érdeklődők, első alkalommal például Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektorának előadását élvezhetik majd a részvevők, aki a klímaváltozásról és fenntarthatóságról fog izgalmas gondolatokat megosztani. A szakmai napok további részében kulturális műsorokkal készülünk. A rendezvényeken résztvevő nyugdíjasok leckekönyvet kapnak, melyben rögzítésre kerül, hogy mely napokon vettek részt, emellett ajándékokkal is készülünk. A Nyári Egyetem lezárásaként, aki az összes előadáson részt vett oklevélben részesül. Az egyetemmel közös célunk, hogy szeptemberben folytatódjon a kezdeményezés és az őszi szemeszterben újabb három napon láthassuk vendégül a korosztályt.

Fontos, hogy a Nyugdíjas Egyetem minden esetben díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A pontos lebonyolításról, témakörökről, előadókról, a www.nyugdijasegyetem.szomszedok.eu weboldalon, valamint ide kattintva bővebb tájékoztatást talál.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16 LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – KÖZÉPISKOLÁSOK TANULÁSI KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – KÖZÉPISKOLÁSOK TANULÁSI KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE Az Európai Bizottság által meghirdetett ERASMUS+ Program keretében 2018-ban “LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – Középiskolások tanulási készségeinek fejlesztése” címmel nyert pályázati támogatást a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által vezetett konzorcium. Az Európai Unió 297.386,- euró összegű támogatást nyújt a 2018. szeptember 1-jén elindult 2018-1-HU01-KA201-047839 azonosító számú projekthez, amelynek tervezett befejezési dátuma 2020. december 31. 2019. április 29. 13:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.