Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Új gazdaságfejlesztési projekt a Pannon Egyetemen

2019. augusztus 22. 15:51
A Pannon Egyetem új projektje a fenntartható regionális iparfejlesztést elősegítő kutatás-fejlesztésre fókuszál, az ipar digitális transzformációjához kapcsolódva.

A program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Tématerületi Kiválósági Program nyertes pályázataként valósul meg - számoltak be a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet a Műszaki Informatika Kar épületében tartottak.

Dr. Szabó István, az imént említett hivatal elnökhelyettese elmondta, jelentősen fontos esemény ez a Pannon Egyetem életében. Cél, hogy minden egyes résztvevő intézmény, amely a támogatásból részesül, egy markáns arculatot tudjon létrehozni, és minthogy a Pannon Egyetem meghatározó tudásközpontja a régiónak a kutatás-fejlesztés és az innováció területén is, a támogatással tovább fejlesztheti a digitális megoldásait.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta: „Az egyetem működése már nem csak az oktatáshoz kapcsolódik, hanem erős szerepe van a kutatásfejlesztésnek is.” Amikor a pályázati felhívás megjelent, akkor nem nagyon kellett témákat keresni, hiszen a figyelem központjába került témák már koránt sem újak az egyetemnek.

Dr. Abonyi János, a projekt szakmai vezetőhelyettese elmondta, nem nehéz definiálni, a negyedik ipari forradalom fogalmát, hiszen szerinte célszerű az eredeti definícióhoz visszanyúlni, vagyis: „német gazdaságfejlesztési program.”, ugyanis felismerték azt, hogy a digitális transzformációt elősegítve, a német gazdaságot fel lehet pörgetni. Nekünk, egy úgynevezett lokális gondolkodással kell élnünk, ez lehet a projekt alapgondolata, - fogalmazta meg Abonyi János.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 2024. május 8. 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.