Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

Rendezné a Balaton Bútorgyár volt területét az ellenzéki összefogás

2019. szeptember 17. 15:52
Több mint 10 éves elképzeléseknek adna újra perspektívát a Katanics Sándor vezette hatpárti összefogás Veszprémben.

A hat ellenzéki párt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) újra életet lehelne abba az elképzelésbe, hogy a Kossuth utcai aluljárótól a Balaton plázáig egybefüggő belvárosi egység jöjjön létre.

-Több mint tíz éve, hogy az önkormányzat a tulajdonosra mutogatva semmit sem tesz a Balaton Bútorgyár volt területének használhatóságáért. Olyan javaslatokban gondolkodunk, amely újra perspektívát adna a belvárost megnagyobbító elképzeléseknek- mondta a hatpárti összefogás polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kedd délután Veszprémben.

Hartmann Ferenc képviselőjelölt elmondta, a mintegy 33 ezer négyzetméteres belvárosi terület hasznosításáról 2007-ben készült megállapodás tervezet az önkormányzat és a tulajdonos között, 2008-ban az előszerződés is papírra került, de az önkormányzat gazdasági bizottsága a „a befektetői szándék ismeretének hiányára” hamisan leállította a folyamatot. A tulajdonos az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat kívánt ide építeni.

Hartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics SándorHartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics Sándor

A hatpárti összefogás a területet is részben magába foglaló körzet képviselőjelöltje, Somfai Attila szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni a több mint 3 hektáros terület jövőbeni hasznosításával, még akkor is, ha a nagy részen nem ő a tulajdonos.

Elmondása szerint folytatni kívánják a belvárosi rehabilitációt, és egyértelmű szándékuk a belváros gyalogos zónájának fejlesztése, a gyalogosforgalom, a város terek gyalogos használatának előtérbe helyezése. A sétálóutca nívós kereskedelmi funkciójának felélesztése. Az ellenzéki összefogás ezért kezdeményezi, hogy az önkormányzat a tulajdonossal haladéktalanul kezdjen tárgyalást a mielőbbi hasznosítás és rehabilitáció érdekében. Mint mondta, "ne éktelenkedjen egy csúnya seb Európa Kulturális Fővárosának szívében."

Ge. Á.
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.