Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

A hatpárti ellenzék támogatná az idős és fiatal veszprémieket

2019. október 9. 16:13
Javítaná az időskorúak gondozási feltételeit és több felsőoktatási ösztöndíjast szeretne a veszprémi hatpárti összefogás.

A kampányhajrá végén is tartott sajtótájékoztatót a veszprémi ellenzéki összefogás(DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd).

A Katanics Sándor vezette koalíció szerda délután a Veszprémben élő idős és fiatal generáció helyzetének javításáról osztotta meg terveit.

Dr. Kiss Béla képviselőjelölt szerint az idősebb generáció helyzete egyre aggasztóbb, hisz nem részesülnek a gazdasági növekedésből, életminőségük romlik és sokukat fenyegeti az elszegényedés. Úgy látja, az önkormányzatnak segítenie kellene, ezért arra készülnek, hogy átfogó koncepciót dolgoznak ki a nyugdíjasoknak a város intézményekben szervezett kulturális és sportesemények kedvezményes látogatása érdekében. Céljaik közt szerepel az időskorúak gondozási feltételeinek javítása, és az idősotthonok befogadóhelyeinek növelése is. A sporttámogatási rendszert úgy alakítanák át, hogy a szabadidő és tömegsport több forrást, infrastrukturális lehetőséget kapjon.

Somfai Attila, Katanics Sándor és Dr. Kiss Béla a 2019 október 9-én tartott sajtótájékoztatón a Wartha Vince úti StadionnálSomfai Attila, Katanics Sándor és Dr. Kiss Béla a 2019 október 9-én tartott sajtótájékoztatón a Wartha Vince úti Stadionnál

Somfai Attila képviselő-jelölt azt mondta, a fiatalok helyben tartása elemi érdek, ha Veszprém nem akar unokák nélküli várossá válni. A helyben tanuló és lakó felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjasok számát növelnék, a fiatalok pályakezdését, családalapítását pedig bérlakásprogrammal segítenék-mondta. Tervként fogalmazta meg azt is, hogy a huszonéves korosztályra fókuszálva kulturális programokat indítanának. Bebizonyítanák, hogy egy kisváros sajátosságaival együtt is lehet konkurenciája a budapesti romkocsmáknak.

Katanics Sándor polgármesterjelölt szerint olyan Veszprémért dolgoznának, ahol minden korosztály otthon érzi magát. Polgármesterként kezdeményezően lépne a kormány felé annak érdekében, hogy a szociális ágazatban mindenki kapja meg legalább a garantált bérminimumnak megfelelő összeget, emelje a minimálbér szintjére az otthonápolási díj minden formáját, és a fiatalok lakhatási problémáinak megoldása érdekében pedig indítson bérlakásépítési programot, amelyhez az önkormányzatok csatlakozni tudnak.

Ge. Á.
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.