Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Idén öt éves a Pannon UniFest! Jelentkezz!

2019. október 24. 14:48
Még mindig nem késő jelentkezni a Pannon UniFestre, mely rendezvény a kultúra nevében kísérli meg a közösség összehozását. Az ötödik fesztivál előkészületeiről, újdonságairól részletesen is beszámolt Deli Kitti főszervező, újdonsült tanár…

„A fő koncepció lényegében nem változott, vagyis ismét két fő napja lesz a fesztiválnak, viszont idén rögtön ezzel a két nappal indítunk. A szombati nap – november kilencedike – nyitja a fesztet, méghozzá az előadói produkciókkal, mely a következő szekciókat foglalja magában: ének, hangszer, zenekari formációk, vers- és prózamondás. Az előadói produkciók eredményhirdetését egybekötjük a hivatalos megnyitóval, melyen jelen lesz Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, aki idén a Pannon UniFest fővédnöke– többek között – völgyjegyekkel is támogatja a rendezvényt. A legjobb zenekar az UtcaZene idején az Íródeák Művészeti Udvarban léphet fel, melyet az Élő Zene Egyesület ajánlott fel a rendezvény számára, valamint ők maguk is részt vesznek a zsűrizésben. A képzőművészeti szekciók kiemelkedő alkotásait az Íródeákban állítjuk ki egy ünnepélyes kiállításmegnyitóval a fesztivál alatt. A legjobb írásokat pedig a Tempevölgy hasábjain lesznek olvashatók.

A vasárnapi nap a képzőművészeti szekciók jegyében zajlik, ami a következőket foglalja magában: fotó, festmény, rajz, vers- és prózaírás. Ezeken túl, az est vendége lesz Vecsei H. Miklós, akivel egy kerekasztalbeszélgetés keretein belül foglalkozunk majd a társadalmi szerepvállalás kérdésével.

A hétköznapok azon szekciók kielégítését szolgálják majd, amelyekből idén nem indítottunk szekciót. Ilyen a tánc, így a magyar néptánccal, a jazz- és modern tánccal, valamint más népek táncával is találkozhatnak nálunk a táncok szerelmesei. Szerda esti programként egy kis filmnézést ajánlunk: a Balaton Method című magyar zenés dokumentum filmet vetítjük le a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyben a legnépszerűbb magyar zenekarok sorakoznak fel a Balaton kultikus helyszínein.

Ebben az évben is nagy hangsúlyt fektettünk a workshopok megszervezésére, így az előadóművészethez kapcsolható beszédtechnikai tréningre is várunk mindenkit, méghozzá a megújuló Veszprémi Egyetemi Színpad közreműködésével. Természetesen korántsem ez az egyetlen közösségi program: Hajdu Franciska múzeumpedagógus koordinálásával akrilfestékkel készülünk átfesteni a korábbi fesztiváljaink plakátjait az újrahasznosítás jegyében.

Igyekeztünk még jobban a fiatalos, lendületes témákat megfogni, így Bognár Bernadett, a Pannon Egyetem hallgatója–, az instagramon történő brend tudatos kialakításáról tart előadást. Vörös Ákos a fényképezés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, egészen a kezdetektől az utómunkálatokig. Magyar Dániel egy egészen különleges témával kedveskedik a fesztiválozóknak, hiszen a közösségek kialakulásáról mesél, méghozzá az építészet függvényében. Forgács-Fábián Sára neve sokak számára ismerős lehet, hiszen ő az, aki egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezetet irányít, amely célja, hogy a súlyosan beteg gyerekeket motiválják a gyógyulásra egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül. Célunk, hogy esetleg a veszprémi előadással egybekötve, akár itt is megalakulhasson egy kör, amely a veszprémi kórház betegeivel foglalkozna.

Idén is arany, ezüst, illetve bronz minősítéssel jutalmazzuk a résztvevőket, ahogyan korábban sem, ebben az évben sem a versenyre, vagy a tehetségkutatásra helyeztük a hangsúlyt. Számunkra sokkal fontosabb, ha a fellépők, előadók el tudnak raktározni a közösségi élményen túl értékes tanácsokat a közös alkotás örömét.

A zsűri felkérésekor fontos szempont volt, hogy valamilyen kapcsolata legyen Veszprémmel. Ezekről részletesen Facebook oldalunkon lehet olvasni.”

Ének, hangszer, zenekari formációk: Süle Zsolt, Bodor Áron, Élő-Zene Egyesület két tagja

Vers- és prózamondás: Dominek Anna

Festmény és rajz: Gáspár Gábor, Hajdu Franciska

Vers-és prózaírás, vers-és prózamondás: Kovács Gábor, Kiss Judit Ágnes, Tóbiás Krisztián.

A fesztiválra itt lehet jelentkezni! 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. tegnap 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.