Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Karácsonyi rajzok gyerekektől időseknek

2019. november 7. 16:08
Ötödik alkalommal hirdették meg idén azt a jótékonysági rajzpályázatot, amelyen általános iskolások tehetik szebbé az egyedülálló idősek karácsonyát.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány idén is meghirdette adventi jótékonysági akcióját, melyhez a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye is csatlakozott.

A „Legyen mindenkinek szép a karácsonya” című rajzpályázatnak lényege, hogy a veszprém megyei 1. számú választókerületben található 27 általános iskola diákjainak karácsonyi témájú rajzait a szociális intézmény juttatja el egyedülálló időseknek, a legjobb rajzokat pedig a színházban állítják ki. Utóbbiakról egy háromtagú szakmai zsűri dönt.

A karácsonyi rajzokkal egy-egy magányosan élő nyugdíjast lephetnek meg idén is a gyerekek. Fotó: Domján AttilaA karácsonyi rajzokkal egy-egy magányosan élő nyugdíjast lephetnek meg idén is a gyerekek. Fotó: Domján Attila

Tavaly több mint 1000 rajz érkezett, a szervezők pedig remélik, hogy ez a szám idén nőni fog. Már csak azért is, hiszen tavaly csak 16 iskola diákjai küldtek rajzokat a 3-8. osztályosok közül. -Idén már az 1-2. osztályosok is megtehetik ugyanezt- mondta a pályázatot hirdető sajtótájékoztatón Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke, aki szerint fontos, hogy egy empatikus társadalom kialakításához a gyerekeket minél fiatalabb korban bevonják a hasonló kezdeményezésekbe.

Győri Piroska, Takáts Emese, Ovádi Péter és Oberfrank Pál beszélt a november elején meghirdetett adventi rajzversenyrőlGyőri Piroska, Takáts Emese, Ovádi Péter és Oberfrank Pál beszélt a november elején meghirdetett adventi rajzversenyről

- Az adventi időszakban több mint ezer csomagot osztunk szét minden évben. Tavaly már mindenki kapott egy-egy gyerekrajzot, amelynek az egyedülálló idősek örültek a legjobban- mondta a pályázatot hirdető sajtótájékoztatón Győri Piroska, a VKTTE Szociális Intézmény vezetője. Ovádi Péter parlamenti képviselő másodszor állt a kezdeményezés mellé. Most kiemelte, remélhetőleg azzal, hogy nem csak Veszprémben, hanem a térségben is meghirdették a pályázatot, több embernek tudnak örömet okozni a gyerekrajzok karácsonykor.

A Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál elmondása szerint azért álltak a kezdeményezés mellé, mert az méltó nem csak a színházhoz, hanem a városhoz is.

A tavalyi díjátadóról is beszámoltunk:

Kapcsolódó cikk
A legszebb ajándék a törődés
A minap szembejött velem egy cikk, miszerint a karácsony ma már nem több, mint a vásárlók ünnepe. Én hiszem, hogy lehet még a kedvesség, a törődés, a szeretet ünnepe is, és ezzel szerencsére nem vagyok egyedül. Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány negyedik alkalommal építette erre adventi jótékonysági akcióját.
Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.