Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Beköltözött a karácsony a Kossuth utcára

2019. november 22. 19:46
Péntek délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a Kossuth utcai adventi vásár, amit idén számos program egészít majd ki egészen karácsonyig.

A téli estét idéző hűvös időben a forralt bor és a kürtőskalács csalogató illata, már távolról jelezte: idén is megnyitott a Kossuth utcai adventi vásár. A pislákoló fények, a fahéj illat és az óriás szánkón vidáman szaladgáló gyerekek évről évre jelzik a karácsonyi időszak közeledtét.

A hivatalos megnyitón egyre többen gyűltek a szánkó köré, ahol Keller Márton Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte, majd Oberfrank Pál színházigazgató előadásában Pilinszky János versét hallhatták a vásározók.

- Elérkeztünk az év egyik legszebb időszakához az advent, a várakozás heteihez. Ebben az időszakban a családunk, szeretteink, barátaink körében készülünk a keresztény kultúrkörünk legfontosabb ünnepére, de emellett fontos, hogy a városi közösség szintjén is együtt hangolódjunk a karácsonyra - mondta Hegedűs Barbara alpolgármester.

Az alpolgármester kiemelte, hogy idén az Európa Kulturális Fővárosa címhez méltóan az Illatos Advent rendezvénysorozat kibővül, így több helyszínen változatos, színes programokkal ünnepelhetjük a karácsonyt.

A vásárt ötödik alkalommal szervező VKSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Temesvári Balázs elmondta, hogy a hagyományokat követve megtartották azokat a szerethető elemeket, amik eddig nagyon népszerűek voltak. Ez alapján idén is megmaradt a szelfi pont a világító szarvassal.

22 házban árulják termékeiket a kereskedők és a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel együttműködve kiegészítő programok is várják a karácsonyi hangulatra vágyó látogatókat.

Dr. Temesvári Balázs szerint az Óváros téren és a Szentháromság téren is rendezett nívós adventi programokkal kiegészülve igazán sokszínű, változatos lehetőségek várják a veszprémieket és az idelátogatókat.

"A programok közben azért ne feledkezzünk el az advent igazi üzenetéről! Kicsit fordoljunk magunkba, csendesedjünk el és készüljünk a karácsony szentségére!"

A nyitó gondolatokat követően meggyújtották a karácsonyi fényeket, majd a Veszprémi Petőfi Színház színészei és fiatal tehetségei a Diótörő és Egérkirály musical Csoda ez az éj című dalával zárták az ünnepi hangulatú estét.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő. 2024. május 14. 14:24 Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában német nemzetiség Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában A Gizella-napok zárónapján, vasárnap a Hangvillában a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviseltette magát. A gála színvonalas műsorára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, mondhatni a csilláron is lógtak. 2024. május 13. 14:15 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.