Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakítás…no de annyira azért még sem! / „Mondjunk le a tanácsokban és bizottságokban elfoglalt tisztségeinkről…”

2008. május 15. 15:30
„Ha az SZDSZ komolyan veszi frissen visszaszerzett függetlenségét, akkor elibe megy annak, hogy (…) akár az MSZP, akár a kormány zsarolni tudja. Ezért azt javaslom, hogy mindannyian, akik valamely felügyelőbizottságban vagy igazgatótanácsban tisztségeket viselünk, egy időben mondjunk le”, - javasolta Dr. Tihanyi László, az SZDSZ Veszprém megyei elnöke, aki úgy tűnik komolyan gondolta, hogy a liberálisok független utakon járjanak tovább. Párttársai viszont ennyire nem vették komolyan a szakítást, hiszen a mai napig a felkérésnek, pusztán T. Asztalos Ildikó és Vásárhelyi István tett eleget.

Továbbra is hosszú az állami cégekben vezető szerepet betöltő liberális politikus névsora. Legutóbb a Heti Válasz hozta le a 118 fős listát. Ebből most csak kis ízelítőt adunk:

Baranyi Imre, Kóka János volt kampányfőnöke továbbra is a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja marad, Dióssy László, Veszprém előző polgármestere is marad a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban, mint szakállamtitkár. Dióssy korábban a Vehírnek azt nyilatkozta, hogy távol tartja magát a politikától, az SZDSZ-ben semmilyen politikai tisztséget nem vállal, munkáját kizárólag szakmai alapokra helyezve folytatja. Jelenleg is a doktoriján dolgozik, a közelmúltban megkapta a címzetes egyetemi docens kinevezést; minisztériumi munkája mellett vendég előadóként dolgozik a Pannon Egyetemen.

Hogy folytassuk a sort, Székely Gábor, a főváros gazdasági bizottságának SZDSZ-es alelnöke 2009. május 31-ig megőrizheti vezérigazgatói posztját a Szerencsejáték Zrt.-nél. Több nagy állami vállalatnál idén május végén lejár a vezetők mandátuma, ám a kormány több esetben a mandátumhosszabbításokat támogatná.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.