Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester

2020. november 19. 10:01
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.

Az önkormányzat közgyűlésének munkaterve szerint november 19-én ültek volna össze a képviselők, hogy megvitassák a város ügyes-bajos dolgait, az időközben életbe léptetett rendkívüli jogrendben azonban – a tavaszihoz hasonlóan – a polgármester kezébe került a döntés joga. 

Porga Gyula az októberi közgyűlésenPorga Gyula az októberi közgyűlésen

A képviselők ennek ellenére ezúttal is megkapták az előterjesztéseket, Porga Gyula polgármester pedig a héten online egyeztetett, fogadta a kérdéseket, észrevételeket a napirendi pontokkal kapcsolatban, hogy döntéseit a képviselő-testület véleményét figyelembe véve hozza meg.

A novemberi előterjesztések között szerepelt a 2021-es évi költségvetés alapját jelentő vagyongazdálkodási irányelvek meghatározása; a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény és a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet intézményvezetőinek megbízása; valamint egy városi tőkealap létrehozása is.

A munkaterv szerint az idei utolsó közgyűlést december 17-én tartanák, de mivel a parlament 90 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet, így valószínűleg azt sem rendezik meg a hagyományos keretek között.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.