Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Hétfő éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

2021. február 10. 9:24 // Forrás: mti
Még öt napig, jövő hétfő éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe.

A felvételi eljárásban és a pontszámításban a múlt évi szabályokhoz képest nincs alapvető változás: alapképzésben és az osztatlan képzésben legalább egy emelt szintű érettségi vizsgával kell rendelkezniük a diákoknak. Azok, akik a szeptemberben induló alap-, mester- vagy osztatlan képzések, a felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat, jelentkezéseiket kizárólag a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi felületen keresztül nyújthatják be, és azt február 20-áig kell hitelesíteni. 

Ingyenesen három, összesen hat képzésre lehet jelentkezni, de mindegyik kiválasztott képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is megjelölhető. A megjelölt maximum hat képzés rangsorát áprilisban még lehet módosítani, de újak felvételére már nem lesz mód. Egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa sorrendbe állítottak közül az első olyanra, amelynél a pontszáma legalább eléri a felvételi ponthatárt.

"Most azt látjuk a felvi.hu-n, hogy a tavalyihoz képest nagyobb az érdeklődés, azt szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének" – fogalmazott a köztévében Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.