Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék

2021. június 7. 15:54
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.

Hétfő délután három ellenzéki önkormányzati képviselő, Benczik Gabriella (P), Gerstmár Ferenc (LMP) és Hartmann Ferenc (MSZP) tartottak sajtótájékoztatót a Színházkertben, ahol hivatalosan bejelentették, hogy a jövőben a V99 névre keresztelt Facebook-oldalon fogják megosztani politikai üzeneteiket.

Benczik Gabriella tájékoztatása szerint, az elnevezés azt is üzeni, hogy az emberek 99%-ának a problémáira kell megoldást találni az ellenzéknek, nem pedig az 1% elitre kell fókuszálni.

balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)balról jobbra: Hartmann Ferenc (MSZP), Benczik Gabriella (Pérbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP)

Gerstmár Ferenc hozzátette, az emberekhez legközelebbi politikai döntéshozatali szint a települési önkormányzatok szintje, amelyek csak széles körű autonómiával tudnak hatékonyan dolgozni. Nehezményezte, hogy a kormány kegyalapon juttat támogatásokat az önkormányzatokhoz, valamint szűkíti a mozgásterüket is.

Hartmann Ferenc is ezt a kijelentést erősítette meg, valamint kiemelte, a veszélyhelyzet alatt a parlament folyamatosan ülésezhetett, az önkormányzati testületek ülését viszont felfüggesztették, így kevesebb lehetőség is volt a vitákra, ami véleménye szerint a helyi demokrácia korlátozása volt. Június 15-től egyébként ismét lehet önkormányzati közgyűléseket tartani. Ugyanakkor hozzátette, hogy Veszprémben a polgármester a döntések előtt így is kikérte a képviselők véleményét egy-egy témában.

A három képviselő megerősítette, hogy újult lendülettel, a többség érdekében fognak politizálni, valamint bejelentették, hogy Veszprémben az ellenzéki előválasztáson az MSZP-LMP-Párbeszéd Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét fogja támogatni. Ennek kapcsán Gerstmár Ferenc kiemelte: Magyarországnak zöld miniszterelnökre van szüksége.

Hogy ki lesz az egyéni képviselőjelöltjük az előválasztáson, azt a közeljövőben fogják bejelenteni. Eddig DK-s színekben Csonka Balázs, helyi ügyvéd neve merült fel a legbiztosabb jelöltként, de nem tűnt el a pálya közeléből Kész Zoltán és Katanics Sándor sem.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. 2024. május 16. 13:16 A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. 2024. május 9. 14:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.