Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

Így váltak a veszprémi mindennapok részévé a miniszobrok

2021. december 10. 14:45
Együtt buliztak velünk az Utcazenén, szurkoltak a magyar focistáknak az EB-n és egy szál virággal kedveskedtek a hölgyeknek. A három veszprémi miniszobor elmúlt egy éve kisfilmen is megtekinthető.

Budapest után talán Veszprémben váltak a legnépszerűbbé Kolodko Mihály gerilla szobrász mini alkotásai: a ma már jól ismert három apró szobor, Ernő, Ödön és Leonóra története 2019-ben kezdődött, amikor Török Balázs, az A1-Sped Kft. ügyvezetője felkérte a művészt, hogy készítsen Veszprémnek is miniszobrokat. Eredendően kettő alkotás volt tervbe véve, végül a javasolt három ötletből mindegyik megvalósult.

A miniszobrok 2020 nyarára készültek el, azóta pedig a város szerves részeivé váltak. A társaságukban bulizhattunk az Utcazene Fesztiválon, télen velünk együtt ők is sálat kanyarintottak a nyakuk köré, az ébredő tavasszal virággal köszöntötték a hölgyeket nőnap alkalmából, majd büszkeségük jeleként mellükre tűzték a kokárdát, később pedig a magyar szurkolói mezt öltötték magukra a Labdarúgó Európa Bajnokság idején.

Ha valaki esetleg mégis lemaradt volna ezekről a pillanatokról, most pótolhatja, a miniszobrok mindennapjairól ugyanis egy kilenc perces kisfilm is készült. A 2020 és 2021 nyara közötti időszakot megörökítő videóban pedig nemcsak az alkotások megvalósulását és különleges pillanatait figyelhetjük meg, de az évszakok változását is a királynék városában.

Bertalan Melinda
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.