Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Nemzetiségi ösztöndíjat kapott a Lovassy három diákja

2022. február 8. 16:43
Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka kedd reggel vehette át a német nemzetiségi területen végzett tevékenységükért járó oklevelet.

A nemzetiségi területen végzett tevékenységük elismeréseként a Lovassy László Gimnázium három 11. B. osztályos tanulója, Burger Dóra, Lőke Eszter és Pölös Gréta Boglárka számára a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat adományozott.

Az oklevelet Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át a német nemzetiségi képzésben résztvevő tanulóknak kedd reggel a gimnáziumban.

Az államtitkár az átadó előtt felidézte, a magyarországi németek az 1200-as évektől kezdve szorgalmas és kitartó honpolgárai Magyarországnak, számos kulturális értéket köszönhetünk nekik. A kormány tíz évvel ezelőtt hozta létre a nemzetiségek támogatását célzó ösztöndíjakat, mellyel ezidáig 272 tanulót támogattak (főleg szerbeket, romákat és németeket). Soltész szerint fontos elismerni a fiatalok erőfeszítéseit, és arra bíztatta őket, hogy vigyék tovább elődjeik munkáját.

Az átadón az iskola német nemzetiségi kórusa és Weisz Ádám (harmonikán) működött közre.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.