Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Kiváló Egyetem a Pannon Egyetem

2010. április 23. 5:00
A Kiváló Egyetem címet adott át a kormányfő, az oktatási miniszter és az MTA elnöke dr. Rédey Ákosnak a Parlamentben.

Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora dr. Hiller Istvánt oktatási és kulturális minisztertől vehette át a Kiváló Egyetem miniszteri elismerést, amit csütörtökön, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében mutatott be a sajtó képviselőinek, és az egyetem polgárainak.

A Pannon Egyetem 2010 januárjában nyújtotta be pályázatát az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM), az ünnepélyes eredményhirdetésére április 16-án az Országházban került sor, Bajnai Gordon, kormányfő, dr. Hiller István, oktatási és kulturális miniszter és dr. Pálinkás József, az MTA elnökének részvételével. Az első alkalommal odaítélt, három évre szóló elismerésekben, öt-öt felsőoktatási intézmény részesült.

A minősítést pályázat útján azok az egyetemek nyerhették el, amelyek megfeleltek az OKM által megfogalmazott kritériumrendszernek, és eleget tesznek a feltételeknek, mint amilyenek a kutatási kapacitás, a doktori képzés, és tehetséggondozás, a publikációs teljesítmény, alap- és alkalmazott kutatási és fejlesztési teljesítmény - ismertette dr. Golubeva Irina, a Pannon Egyetem tudományos és nemzetközi igazgatója.

Alapvető stratégiai célkitűzés, hogy a Pannon Egyetem magas szintű, nemzetközileg elismert, akkreditált oktatási tevékenysége mellett kutatási- fejlesztési-innovációs központtá fejlődjön és regionális szerepvállalása is erősödjön az elkövetkezendő években – emelte ki Rédey Ákos rektor.

A sajtótájékoztatón Pál Béla országgyűlési képviselő is részt vett. – Az egyetem sikere mindannyiunk sikere. Minden egyetemi dolgozónak nagy szerepe van ebben, viszont nem csak ez az egyetem ért el eredményeket. Összesen 19 intézmény újulhatott meg Európai Uniós támogatásból a régiónkban. Veszprém megyébe 20milliárd forint fejlesztési forrás érkezett – mondta a képviselő.

Ódor Eszter
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.