Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bakonykarszt sorsáért aggódik az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció

2022. szeptember 5. 11:21
Több tulajdonos önkormányzat is átadná az államnak a víziközmű-szolgáltató céget – hangzott el Hartmann Ferenc frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

Hartmann felvázolta: a kormány 2013-ban befagyasztotta a víziközmű-szolgáltatók díjait, ugyanakkor közműadót vetett ki a cégekre. Mindezek miatt a Veszprém és összesen 122 település vízellátását biztosító Bakonykarszt Zrt. 2022-es költségvetése tervezésekor 470 millió forintos veszteséggel kalkulált. Az energiaárak elszabadulása a cég költségeit is megnövelte, ami Hartmann szerint további 4-6 milliárdos kiadást jelent a szolgáltató számára. 

Több tulajdonos önkormányzat polgármestere jelezte már: hajlandók átadni tulajdonrészüket az államnak, hogy az működtesse a jövőben a vízszolgáltatást – jelentette ki a frakcióvezető, aki írásban több kérdést is intézett Porga Gyula polgármesterhez. Arra szeretne választ kapni, hogy tett-e hasonló nyilatkozatot a polgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül, vizsgálja-e annak lehetőségét, hogy a Bakonykarsztból kiválva a város önállóan oldja meg saját vízellátását, illetve egy esetleges állami átvétel esetén kik biztosítanák a szolgáltatást a továbbiakban? Megjegyezte: a hulladékkezelés központosítását ellátási zavarok követték, az ivóvíz-szolgáltatás esetén hasonló probléma még súlyosabb helyzetet teremtene. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Dobrev Klára az Európai Egyesült Államokat építené Veszprémben is választás 2024 Dobrev Klára az Európai Egyesült Államokat építené Veszprémben is Orbánozás, magyarpéterezés és fideszcsicskázás is volt az ellenzék kampányzáró rendezvényén szerdán délután Veszprémben, ahol helyi ügyeket legfeljebb Hartmann Ferenc, a baloldali pártok közös polgármester-jelöltje érintett, a többi felszólaló sokkal inkább az önkormányzatival egyidőben tartandó EP-választásról beszélt, viszont néhány elszólásból már a 2026-os országgyűlési választás ellenzéki helyezkedésére is lehetett következtetni. 2024. június 6. 11:22 Panelprogramot és jobb parkolást szeretne a Híd Panelprogramot és jobb parkolást szeretne a Híd Újra meghirdetné a panelprogramot és kezelné a parkolási nehézségeket a Híd a Városért Egyesület – hangzott el képviselő-jelöltjeik hétfői sajtótájékoztatóján.  2024. június 4. 12:37 Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc A Mester utca állapotára hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármester-, illetve Csóri Péter, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje. 2024. május 28. 13:55 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.