Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C

Nagy aktivitás mellett zajlik az állatvédelmi témahét

2022. december 7. 19:46
December 5-9 között zajlik országosan az állatvédelmi témahét, amit Ovádi Péter, a területért felelős kormánybiztos hirdetett meg, célja pedig, hogy az iskolák tematikus tanórák és foglalkozások keretében ráirányítsák a figyelmet az állatvédelemre és a tudatos állattartásra. Veszprémben és a térségben is több intézmény kapcsolódott a felhíváshoz, szerda reggel a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolában is több ilyen, a helyi adottságokra rászabott program indult el.

Nemesvámoson terápiás kutyafoglalkoztatók, lovasok, állatorvos és kutató-mentő kutyások is érkeztek a helyi iskolába, ahol a diákok és pedagógusok mellett a szülők, valamint az iskola egykori tanulói is megmozdultak az állatvédelmi témahét kapcsán.

Birher Krisztina, az intézmény vezetője elmondta, ökoiskolaként a mindennapok során is nagy figyelmet szentelnek a környezettudatos nevelésre, az állatvédelmi témahét felhívásakor pedig egyértelmű volt számukra, hogy csatlakoznak ők is a kezdeményezéshez.

Mint fogalmazott, a témaajánlásokat, amiket kaptak igyekeztek úgy feldolgozni és kreatívan kiegészíteni, hogy az visszatükrözze a helyi adottságokat, az itt élő gyermekek állatokkal kapcsolatos tapasztalataira reflektáljon és segítsen nekik még inkább kitágítani az ismereteiket. Főleg annak tudatában, hogy sok gyermeknek otthon is van házi kedvence, de a tanári gárda tagjai közül is többen tartanak házi állatot, így testhez álló volt mindenki számára a témahét felhívása.

Az intézményvezető megmutatta azt a montázst is, amit a tanulók otthon, a saját kedvencükkel készült képekből állítottak össze, ezek között a kutya és macska mellett feltűntek nyulak, de még pillangók is egy esetben.

A témahét foglalkozásairól elmondta, a térségből hívtak kutyákkal foglalkozó szervezeteket, de versenylovas is tartott bemutatót a lotartás mibenlétéről, egy szülő, aki ezzel foglalkozik a madarak gyűrűzésének rejtelmeibe vezette be a gyerekeket, valamint ezeken kívül online is bekapcsolódtak olyan előadásokba, amit az állatvédelemért felelős kormánybiztos kabinetje tett közzé a témahét kapcsán.

A nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskolát meglátogatta Ovádi Péter kormánybiztos is, aki elmondta, rendkívül nagy érdeklődést váltott ki a témahét felhívása, országosan 1100 intézmény kapcsolódott be, ez körülbelül 200 ezer fiatalt érint.

Megköszönte a pedagógusoknak az aktív részvételt és kiemelte, várakozáson felüli az a kreativitás, amit az egyes intézmények önállóan tettek hozzá a programhoz, mindenki a saját adottságaira szabva azt.

Külön örömét fejezte ki, hogy Veszprém térségében az országos átlaghoz képest is nagy a résztvevő iskolák száma, a jövőről pedig elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnék majd megismételni ezt a kezdeményezést.

A nemesvámosi iskolában egyébként hamarosan gyűjtést is szerveznek, amely során állateledel csomagokat várnak majd a családoktól, összesen 5000 kg-ot tűztek ki célul, amit helyi állatmenhelynek adományoznak majd.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. 2024. május 6. 16:31 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.