Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Mit jelent az apaság?

2023. január 29. 20:58
Simon Dani jegyzete az élet legnagyobb ajándékáról.

Mit is mondhatnék? Újságíróként kötelességünk véleményt formálni bizonyos helyzetekről. Ugyanakkor akadnak pillanatok, amikor nekünk, a „megmondóknak” is keresnünk kell a szavakat. Többek között ilyen téma maga a szülőség kérdése is, főleg akkor, ha a saját bőrünkön tapasztaljuk azt. Huszonöt évesen, másfél hónap tapasztalatait latba vetve foglalom össze a gondolataimat.

Igazából pont az életkorom az, amellyel először foglalkoznék. Mondhatni a jelen kor sajátossága már, hogy az emberek a karrierüket sokkalta inkább előtérbe helyezik, mintsem családot alapítsanak. Én máshogy láttam ezt a helyzetet, s végül beigazolódott a döntésem: talán még soha nem éreztem magamban akkora motivációt az alkotásra, mint amióta megszületett a gyermekem.

Nincs ehhez fogható doppingszer. Olyan, akár a gravitáció: többé már nem a Föld vonzása köt ide. Egyszerre érzel varázslatos nyugalmat és kirobbanó energiát. Utóbbira olykor szükség is lehet, hiszen idő és türelem is kell ahhoz, hogy mindannyian alkalmazkodni tudjunk egymáshoz, valamint a fogalomhoz, miszerint a családot immár más jelenti számunkra.

De említethetném a pillanatot, amikor a kedvesünket, feleségünket látjuk édesanyává válni. Mindnyájunkban olyan ajtók nyílnak a csöppség által, amelyek létezéséről korábban nem is tudtunk. A kérdés csupán az, hogy sikerül-e együttes erővel megmásznunk azokat a lépcsőfokokat, amelyek odáig vezetnek. Meggyőződésem, ha hiszünk egymásban, bármilyen akadályt leküzdhetünk.

Emlékszem, amikor örömmámortól ittasan újságoltam a barátoknak, ismerősöknek, hogy édesapa leszek. Természetesen az etikett ehhez hasonló helyzetekben megköveteli a boldogságban való osztozást, de már-már a szakmánk sajátosságának számít, hogy felismerjük a kétkedőket. „Tök jó, hogy már fiatalon szülő leszel!” – tisztán éreztem, hogy alkalmatlannak tartanak a feladatra.

Nem érintettek meg különösképp az effajta megjegyzések, hiszen mindig is tisztán láttam magam előtt a célomat. Teremteni valamit, amit később továbbadhatunk majd. Egy gyermek születését követően merőben megváltozunk. Abban a pillanatban, amikor a kezünkbe helyezik a babát, a korábbi értékrendünk semmissé válik. Onnantól kezdve már érte működünk.

Talán ez a mi földi küldetésünk is. Szerelemből szerelembe esni, szívdobogásból szívdobogást teremteni. Létrejön a burok, amely a kívülálló számára örökké érintetlen marad. Amely csak rólad, a másik feledről és az utódodról szól. Egy láthatatlan kapocs, amely végigkísér az úton.

Mit jelent az apaság? – olvasni a sorok között.

Simon Dani
további cikkek
,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   tegnap 22:05 Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.