Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Istenhez szállt a dal

2023. április 16. 14:50
Ez az a nap! mottóval rendeztek keresztény könnyűzenei napot a Veszprém Arénában szombaton.

A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lépett Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt. 

Oláh GergőOláh Gergő

A telt házas rendezvény közönségét László Viktor, az Ez az a nap! alapítója köszöntötte. Mint mondta, Veszprémben most sok izgalmas dolog történik, ez a Dunántúl egyik bástyája, ahol Istennek különleges erődítményei vannak. Ez jól megmutatkozik azon is, hogy a szombati eseményre minden jegy elkelt. Veszprém olyan, mint a folyó partjára ültetett fa: a hit erősíti a várost, ennek a fának a levelei nem fognak elszáradni – fogalmazott. 

László Viktor elmagyarázta, mi a különbség egy másik kulturális koncert és az Ez az a nap! között: ők nem csak a szívükhöz és lelkükhöz közel álló művészeteket élvezik, hanem megszólítják az élő Istent, az itt elhangzó dalok közül pedig némelyik nemcsak itt a földön, hanem a mennyben is íródott.

Házigazdaként Hegedűs Barbara alpolgármester is  felszólalt. Megosztotta az emlékeit arról, amikor tizenévesként először vett részt Ez az a nap! koncerten, és megtapasztalta a közösségi élményt a zenei rendezvényen. Elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program egyik missziója a térség keresztény gyökereinek bemutatása. Az alpolgármester hisz abban, hogy a hit a mindennapi élet része, olyan áldás, ami segít megélni az örömöket és leküzdeni a nehézségeket. 

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A rendezvény az EKF kiemelt támogatását élvezte, a MÁV és a Volánbusz járatain az ország minden részéről 2023 forintos jegyáron lehetett eljutni a programra. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.