Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C

Gazdaságpolitikai irányváltást szorgalmaz az LMP

2023. április 20. 14:07
Csütörtök délután Schmuck Erzsébet, az LMP Magyarország Zöld Pártja társelnöke, valamint Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője tartottak sajtótájékoztatót.

A kormány az autóipart tekinti gazdaságpolitikája motorjának, az LMP szerint függőségbe taszítják hazánkat – kezdte Schmuck. Eddig az orosz gáztól és olajtól függött az ország, a jövőben pedig az akkumulátorgyártáshoz szükséges ritkaföldfémektől, elsősorban a lítiumtól fog. Veszélyes út az akkumulátorok újrafeldolgozása, hiszen azokból ötször annyiba kerül a lítium kinyerése, mint a földfém megvásárlása.

Ne engedjük, hogy Magyarország akkumulátorhulladék-temető legyen! Hívta fel a figyelmet Schmuck. Ahogy azt sem, hogy külföldi, egyre inkább távol-keleti munkavállalókra épüljön a hazai ipar. Véleménye szerint a kormánynak arra kellene törekednie, hogy minőségi munkahelyek létrehozásával itthon tartsa, illetve külföldről hazacsábítsa a fiatalokat.

Gerstmár szerint a kihívás Veszprémet is érinti, a város népessége csökken és elöregedik, a külföldi munkavállalók száma viszont nő a Veszprémben működő cégeknél. A megyeszékhely fenntartható városfejlesztési stratégiája a város általános helyzetképének és középtávú céljainak összefoglalása. Ez a dokumentum említi a kockázatot, miszerint Veszprém gazdasága kiszolgáltatott az autóipari beszállítói láncok ágazati sokkjainak, trendjeinek.

Gerstmár úgy véli, a szentkirályszabadjai repülőtér fejlesztésével a megfelelő tér adott a változó gazdasági körülményekhez való adaptációhoz. Kitörési pontot jelenthet startupok helyzetbe hozása, amelyhez az irodakapacitás és a lakhatási lehetőségek bővítése elengedhetetlen.

A cél, hogy a város ne veszítse el versenyelőnyét.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25 A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  2024. május 10. 14:10 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 2024. május 8. 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.