Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

A klímavédelemről egyeztettek az Acticityben

2023. május 19. 11:04
Veszprémbe érkezett a Life-Climcoop workshop-sorozata, ahol az önkormányzat vezetőivel és a helyi vállalatok képviselőivel beszélgettek arról, hogy miért fontos a város-vállalati együttműködés a klímaalkalmazkodásban.

A csütörtök délutáni rendezvényen dr. Domokos Endre (Pannon Egyetem) előadást tartott a város klímavédelmi és klímaadaptációs terveiről, Viskolcz Béla (Miskolci Egyetem) a városok és vállalatok együttműködésének lehetőségeit vázolta, Litkai Gergely humorista pedig a kellemetlen dolgok kommunikációjáról beszélt.

A város céljait Hegedűs Barbara alpolgármester foglalta össze, aki azt emelte ki, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnénnek a fenntarthatóságra és a klímavédelmi célokra. Veszprém az elmúlt években is erős volt ezen a téren, de az elszigetelt, különálló projekteket összefogásokkal lehetne erősíteni, együttműködve a gazdasági és civil szférával – ez a beszélgetés ennek az első állomása lehet. 

Az együttműködéseket megalapozó műhelymunka során a vállalatok és az önkormányzat együttműködésének lehetőségei, az alkalmazkodóképesség, a fenntarthatóság és a szemléletformálás témaköreit tárgyalták.

 

 

 

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.