Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén

2023. május 19. 11:41
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.

A KDNP Veszprém vármegyei csoportjának választmányi elnöki pozíciója február óta üres volt a korábbi elnök lemondása miatt. Erről a pozícióról szavazott csütörtök délután a vármegyei választmány, ahová dr. Latorcai János, a párt országos választmányának elnöke is hivatalos volt.

Ez nem csak protokolláris látogatás volt az ő részéről, hanem a párt alapszabálya értelmében formálisan is neki kellett levezetnie az új elnök megválasztását.

A titkos szavazással lebonyolított választáson nagy meglepetés nem történt, a tagok az egyetlen jelöltet, Navracsics Tibort egyhangúlag választották meg, az ő személyét egyébként a KDNP országos választmánya is támogatta.

Az új elnök első ilyen pozícióban betöltött beszédében hangsúlyozta, szeretné elérni, hogy Veszprém vármegye a KDNP egyik fellegvára legyen, ehhez pedig stabilitásra van szükség, valamint aktív közéleti jelenlétre.

Előbbi esetében tiszta és egyértelmű célok megfogalmazására van szükség, valamint határozott lépésekre ezek elérésének érdekében. Ami pedig a közéleti jelenlétet illeti, Navracsics Tibor a keresztény-demokrata nézeteket képviselő civil szervezetekre építené ezt a munkát, akik különböző események és előadások, vagy éppen kerekasztal-beszélgetések szervezésével azokat a közösségeket is meg tudják szólítani, akik eddig idegenkedtek a politikától.

Az új elnök kitért a jövő júniusi önkormányzati választásokra is, mint mondta, szeretné, ha a vármegyében minél több helyen tudnának KDNP-s képviselőjelölteket és polgármesterjelölteket indítani, valamint sikerre vinni az ő kampányukat. Ezzel kapcsolatban azt mondta, ha aktuális lesz, egyeztetni fog a Fidesz helyi választmányi elnökeivel is a közös munkáról.

Navracsics Tibor munkáját a választmány élén Halmay Gábor, a KDNP Veszprém vármegyei szervezője fogja segíteni.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. 2024. május 16. 13:16 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   2024. május 3. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.