Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

2023. június 15. 9:16
A város ifjúsági koncepciójáról egyeztettek szerdán a Hangvillában, fiatalok bevonásával.

A szerdai rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

A programot Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki fontosnak nevezte a fiatalok részvételét a demokratikus folyamatokban. A rendszerváltás óta kialakult intézményrendszerben erre lehetőségük is van, hiszen már általános iskolás kortól kezdve jelen lehetnek a diákönkormányzatokban, és képviselőket küldhetnek a diákparlamentbe, ahol közvetlenül az oktatásért felelős top döntéshozóknak tolmácsolhatják észrevételeiket. Ezekből időnként valódi intézkedések is születnek, így például az első sikeres nyelvvizsga ingyenessé tétele is egy ilyen kezdeményezés eredménye.

Hegedűs Barbara alpolgármester a helyi viszonyokról beszélt: Veszprémben 2015 óta különféle kedvezményeket, ösztöndíj programot vezettek be a fiatalok számára, és a városi költségvetésből dedikált keretet biztosítanak a városi diákönkormányzat (Vediök) részére is. 

Az ifjúsági koncepció előkészítése során húsz alkalommal szerveztek műhelymunkát, melyeken keresztül ötszáz főt értek el. A koncepció ősszel kerülhet a képviselőtestület elé.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.