Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Bambuszrajongó állatok születtek Veszprémben

2023. október 2. 14:24
Két vörös macskamedve szerelméből jöttek a világra a Veszprémi Állatkert legújabb lakói.

A macskamedvéket természetes lakhelyükön a Himalája alacsonyabb hegységeiben kell keresni, habár veszélyeztetett állatként már csak elvétve lehet találkozni vele. Ezért is indult tenyészprogram a megmentesükre az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége gondozásában, amely szervezetnek a veszprémi vadaspark is tagja, ahol már több éve él egy vörös macskamedve pár.

Az ő szerelmükből tavaly már született utód pár hónapja pedig újabb két macskamedve kölyök látta meg a napvilágot.

A vörös macskamedvéket egyébként kis pandának is nevezik, ez az elnevezés viszont nem helytálló, hiszen fajuknak semmilyen kapcsolata nincs a nagy pandákkal, akik ugyanezen a környéken élnek és még életmódjuk is hasonló.

A vörös macskamedvék ugyanúgy imádnak fára mászni és egyik kedvenc eledelük a bambusz, de szeretik a szőlőt és a banánt is, ahogy azt a Veszprémi Állatkert illetékesétől megtudtuk.

A két új jövevény jól van, jelenleg az anyjuk védelmezi őket, viszont, akinek sikerül elkapni egy kíváncsibb pillanatot, az akár észre is veheti őket az odújukból kipillantva.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. 2024. március 27. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.