Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Udvardy: Jézus születésével bennünk is béke születik

2023. december 25. 14:09 // Forrás: Veszprémi Érsekség
Dr. Udvardy György érsek mutatta be az éjféli szentmisét december 24-én a Szent Mihály Főszékesegyházban Dr. Takáts István érseki általános helynökkel, plébánossal valamint Darnai János atyával. 

Az érsek elmondta, hogy hálát kell adnunk magunkért, a meghívásunkért, a reményért, béketörekvésünkért. Isten megajándékozott bennünket egyházunk által, hogy ünnepelhettünk ezen az éjszakán, hiszen vártuk Jézus születését, az Ő érkezését. Az angyalok hívó hangjával mi is meg tudjuk ünnepelni és boruljunk mi is előtte.

Fotó: Veszprémi ÉrsekségFotó: Veszprémi Érsekség

Érsek atya homíliájában a karácsony örömhírére és annak mélyebb értelmére  hívta fel a figyelmet, melyben három nagy kérdést vet fel: Ki az Isten, ki az ember, és mi az életünk célja? Az Úr Krisztus születése választ ad ezekre a kérdésekre. Ő az Atya küldöttje, a Megváltó, a gyermek, akinek érkezése az ígéretek és valóság egyesülése. Az ember jelentősége kiemelkedik azáltal, hogy az életét az Isten adja, és az emberi élet végtelen értékkel bír az örök élet lehetőségével.  A főpásztor arra buzdít, hogy az ünnep alkalmával mélyebben megértve az Isten és az ember kapcsolatát, elgondolkodjunk az életünk értelméről és céljairól. Az öröm és békesség üzenete kizárólag az Istennel való kapcsolatban található meg. Végezetül az érsek arra emlékeztet, hogy az ünnep nemcsak bátorít, hanem elhatározásra is ösztönöz, és ezek a döntések valósággá válnak, amikor napról napra az Úr Krisztus előtt leborulunk. 

Udvardy György érsek a szentmise záró áldása előtt elmondta, hogy Jézus megszületésével mi is átalakulunk, béke születik bennünk. Legyünk a béke emberei, imádkozzunk békéért. Imádkozzunk a háborúk megszűnéséért és különösen is nemzettestvéreinkért, akik ezekben a hetekben, hónapokban is sok nélkülözés közepette krisztusi lelkülettel állnak helyt, szolgálják egymást, a rászorulókat, és a mi imádságunk legyen erőforrásuk. 

vehir.hu
további cikkek
Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48 Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. tegnap 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.