Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Nagyot robbantott az Oppenheimer a Golden Globe-on

2024. január 8. 9:38
A szórakoztatóiparral foglalkozó újságírók által megszavazott díjak közül ötöt is az atombomba születését feldolgozó film nyerte el.

Az Oppenheimer lett az év legjobb filmje dráma kategóriában, elhozta továbbá a legjobb rendező (Christopher Nolan), a legjobb eredeti filmzene (Christopher Göransson), a legjobb drámai férfi színész (Cillian Murphy) és a legjobb férfi mellékszereplő (Robert Downey Jr.) kategóriákért járó arany földgömböket is. 

Legjobb filmek. A legjobb animáció kategóriát A fiú és a szürke gém című japán anime nyerte. Musical és vígjáték kategóriában a Szegény párák, az idegen nyelvű film kategóriában a francia Egy zuhanás anatómiája volt a legjobb tavaly az újságírók szerint. 

A legjobb filmbetétdal díját Billie Eilish vihette haza a Barbie-ban hallható "What was I made for?" című slágerért.

Színészek. A legjobb drámai színésznő Lily Gladstone lett a Megfojtott virágokban nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő díjjal a musical és komédia kategóriában Emma Stone-t díjazták a Szegény párákért. A legjobb női mellékszereplő Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers). A legjobb drámai férfi színész és legjobb férfi mellékszereplő díjáról fentebb már megemlékeztünk, a legjobb férfi musical és vígjáték színész díját pedig Paul Giamatti kapta a The Holdoversért. 

A Barbie a várakozásokon alul teljesített a Golden Globe díjátadón, elhozta azonban a frissen alapított új kategóriát, vagyis a legnagyobb bevételt termelő alkotásért járó arany szobrocskát.

 

vehir.hu
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. tegnap 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.