Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Letartóztatásban a rablással gyanúsított hajléktalan férfi

2024. március 5. 14:57 // Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak az 52 éves hajléktalan férfinak, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ittas állapotban levő gyanúsított február 26-án, múlt hétfőn a délutáni órákban a veszprémi vasútállomás melletti buszmegállóban odalépett a sértetthez, majd felszólította, hogy adja oda neki a mobiltelefonját, mert telefonálni akar. A sértett a gyanúsított kérésének nem tett eleget, mire a gyanúsított ismételten, hangosan követelte a sértettől a mobiltelefon átadását. A sértett továbbra sem adta oda a telefonját, ekkor a gyanúsított a sértett kezében levő telefont megragadta és elvette. Ezt követően a sértett egy hirtelen mozdulattal visszavette a gyanúsítottól a mobiltelefonját, mire a gyanúsított arcon ütötte a sértettet, hogy a telefont visszaszerezze tőle. Ekkor a sértett félelmében a telefonnal együtt gyors léptekkel elindult a gyanúsított elől, mire a gyanúsított hangosan kiabálva, sietve a sértett után eredt, és kiabált neki, hogy elveri, ha nem ad cigarettát, majd egy idő után felhagyott a sértett üldözésével.

A gyanúsított büntetett előéletű; a gyanú szerint a terhére rótt erőszakos, vagyon elleni bűncselekményt közvetlenül a büntetés-végrehajtási intézetből való szabadulását követően követte el. A bíróság a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak. 

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezésére tekintettel az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad – közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.