Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében

2024. április 12. 13:53
Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért.

Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund pénteken reggel a kórház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondták: a kórházban jelenleg 5 szakorvos, 18 szakdolgozó és 4 adminisztratív álláshely betöltetlen. Továbbá, habár a volt főigazgatót néhány hónapja kirúgták, tanácsadóként még mindig visszafoglalkoztatják. A kötelező orvosi béremelés ellenére pedig sokan kevesebb fizetést kapnak így is.

Szerintük vezetői és gazdasági válság van a Csolnoky Ferenc Kórházban, ami 370 ezer beteg ellátásért felel.

Véleményük szerint, ha az intézmény nem is tartozik a város közvetlen irányítása alá, a veszprémi önkormányzat akkor is felelősséggel tartozik a városban élőkért.

Ezért arra kérik Porga Gyula polgármestert, hogy mielőbb szólaljon meg az ügyben és adjon tájékoztatást a helyzet normalizálása érdekében tett intézkedéseiről.

Újságírói kérdésre, hogy képviselőként ők tájékozódtak-e a kórház megbízott vezetésénél a konkrét helyzetről, Hartmann Ferenc azt mondta: más a lehetősége és a felelőssége egy ellenzéki képviselőnek és egy városvezetőnek.

Továbbá kiemelték, hogy elismerik az ott dolgozókat, akik a kialakult helyzet ellenére becsülettel végzik a munkájukat.

vehir.hu
további cikkek
Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt. tegnap 13:16 Újra megrendezik a civil napot Újra megrendezik a civil napot A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.   tegnap 14:48 Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabilizálták Robert Fico állapotát Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön. tegnap 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.