Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C

A vízió a siker egyik kulcsa

2024. április 18. 9:28

Habár a vízió elég hangzatos kifejezés, az üzleti életben sokkal több, mint egy kellemesen csengő szó. A cégek életében a vízió, vagyis a jövőkép segít lerakni azt az alapkövet, amellyel a vállalat elindulhat a hosszú távon is hatékony működés útján. 

A víziónak fontos szerepe van a fejlődésben

Akárhol is találkozunk olyan tartalmakkal, amelyek a vállalati siker kulcstényezőit említik, mindegyik kiemeli, hogy a vízió meghatározó jelentőségű már a vállalat kezdeti fázisában is. Ugyanis a jövőkép határozza meg, hogy a szervezet hova, hogyan és milyen ütemben szeretne eljutni. Az AVALEX szervezetfejlesztési tanácsadásának keretében a munkatársak erre a pontra is kitérnek, hogy hozzájáruljanak a szervezet gyümölcsöző működéséhez. Meglátásaikkal támogatnak abban, hogy kiaknázhasd a cégedben rejlő összes potenciált. 

A vízió nemcsak egy frappáns szövegezésű nyilatkozat, hanem erős alapja a stratégiai irányok megválasztásának, valamint meghatározza az üzleti döntések minőségét is. A tervezés egyik alappillére, hiszen a vízióban foglaltak szerint lehetőségünk nyílik a szervezet céljainak pontos megfogalmazására, továbbá a stratégia átgondolt kidolgozására. Ez egy olyan terület, amellyel iparágtól függetlenül minden vállalatnak foglalkoznia kell, ha szeretne tartósan fennmaradni a piaci radaron.

Egy jó vízió…

A szakértők egy jó vízió több ismérvét is felsorakoztatták. Ezen a listán szerepel a inspiráló jelző, amely a hétköznapokban úgy értendő, hogy fontos, hogy a kollégák higgyenek a szervezet által kitűzött célokban és kijelölt küldetésben. Érezniük kell, hogy a megvalósítás vágya motiválja őket.

A koncepció megálmodásakor érdemes szem előtt tartani, hogy a realitás talaján mozogjunk. Lényeges, hogy olyan pontokat foglaljunk össze, amelyek a cég paramétereiből és adottságaiból adódóan elérhetőek, ugyanakkor nem a “biztos sikert” jelentik. Vagyis olyan elemek szerepeljenek benne, amelyekre képes a vállalat, viszont tartogat kihívásokat. 

Ne feledjük, hogy a vízió hosszú távra szól, hiszen így adhat irányt a vállalatnak akár évekre előremenőleg. A megalapozott döntés elengedhetetlen, máskülönben valós alapok hiányában a szervezet nem tud hitelesen teljesíteni. A jövőképet időnként tanácsos felülvizsgálni, hogy megbizonyodhassunk arról, hogy továbbra is releváns számunkra. 

A szakértői segítség bármikor jól jöhet

Nem bűn, ha olykor úgy érezzük, hogy elakadtunk, vagy éppen támogatásra lenne szükségünk. Az elhivatott szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy olyan javaslatokkal lássanak el bennünket, amelyeket kamatoztatni tudunk a működésünkben, ezáltal folyamataink effektívebbé válhatnak.

A konzultációk keretében részletesen taglalhatjuk a sarkallatos pontokat, újratervezhetjük a stratégiánkat, illetve az auditok fényében egyes területeken új elemeket építhetünk be a teljesítménynövelés eléréséhez. Egy tapasztalt szakértő csapat nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat és sikeres üzletmenetet bonyolíthassunk le!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.