Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C

239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt

2024. április 24. 11:29 // Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség
A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között. 

Veszprém vármegyében az akció során a rendőrök gyorshajtás miatt összesen 169 sofőrrel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, 204 járművezetőt helyszíni bírsággal sújtottak, míg 110 esetben az objektív felelősség alapján kezdeményeztek közigazgatási eljárást az üzembentartóval szemben.

A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2024. április 19-én 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség. A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a mérések helyszíneit.

Veszprém vármegyében az akció ideje alatt az egyenruhások 70 helyszínen 16.192 járművet ellenőriztek, közülük 239 lépte túl a megengedett legnagyobb sebességet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.