Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Adatrögzítői képzés zárult a börtönben

2024. május 7. 16:20
Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek. 

Az adatrögzítői tanfolyam tavaly decemberben indult, a résztvevők heti három alkalommal vettek részt négyórás foglalkozásokon – tudtuk meg Kavalecz Gábortól, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatójától. A tanulók elsajátíthatták az elektronikus ügyintézéshez szükséges szoftverek kezelését, valamint az ügyvitel-technikai, irodai kommunikációs eszközök használatához szükséges ismereteket. Az ingyenes képzés áprilisban vizsgával zárult. 

A büntetés-végrehajtási intézetek fontos feladata a reintegráció támogatása, vagyis hogy a fogvatartottak szabadulásuk után könnyebben térjenek vissza a társadalomba és váljanak annak hasznos tagjává. Ezt szolgálja például a jóvátételi program, és ez a végső célja az oktatásnak is. A lehetőség fontosságával az érintettek is tisztában vannak, hiszen mint azt Porubszky Szabolcs bv. ezredes, intézményparancsnok elmondta: a meghirdetett képzésre komoly túljelentkezés volt. 

Aki ezúttal lemaradt a lehetőségről, annak lesz még lehetősége bővíteni az ismereteit: a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Veszprémi Szakképzési Centrum további tanfolyamok meghirdetését tervezi az intézet szigorú keretei között. 

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.