Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C

Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a

2024. május 9. 12:07 // Forrás: mti
Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében.

Rétvári Bence elmondta: az ingyenes alkalmazást bárki, bármilyen okostelefonra letöltheti. Lakosságbarát, csak az első belépésnél kell megadni a taj-számot, az Ügyfélkapu-azonosítót és -jelszót, utána már a telefonon használt azonosítóval lehet hozzáférni az információkhoz. Minden, rólunk nyilvántartott egészségügyi adathoz hozzáférhetünk, ezek a dokumentumok "ott lehetnek a zsebünkben" állandóan.  Az alkalmazásban bárhol, bármikor hozzáférhetők a laboreredmények, a kiváltott és ki nem váltott receptek, a gyógyszerek betegtájékoztatói, a zárójelentések, a már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetők.

Illusztráció: Georg Arthur Pflueger / UnsplashIllusztráció: Georg Arthur Pflueger / Unsplash

Annak is utánanézhet a beteg, hogy korábban milyen gyógyszert kapott, vagy ellenőrizheti, mikor jár le a recept - magyarázta az államtitkár. Megemlítette, hogy a beérkezett laboreredményről a telefon értesítést küld, így nem kell többször érdeklődni, és az is hasznos lehet, hogy a szükséges leleteket nem az orvosnak kell előkeresnie, hanem a beteg a mobilján megmutathatja neki.

Szinte hónapról hónapra bővülnek az alkalmazás funkciói, ezen a nyáron az időpontfoglalást fejlesztik majd fokozatosan - tudatta Rétvári Bence. Emlékeztetett, hogy a járóbeteg-szakrendeléseknél már most is lehet látni az időpontokat a pontos helyszínnel, és adott esetben le is lehet mondani az időpontot. Ezután viszont már a beteg maga foglalhat majd időpontot, a szakrendelők fokozatosan bővülő körénél - közölte az államtitkár. A régóta várt funkció tehermentesíti az orvosokat is, mert nem nekik kell ezzel foglalkozniuk, több idő marad a gyógyításra, a fő cél pedig, hogy csökkenjenek a várólisták.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.